Gorgonzola saus

Gorgonzola saus Gorgonzola saus 5 0 5 3

maart 20, 2015

Gorgonzola saus

Over Gorgonzola saus

Gorgonzola is een kaassoort welke afkomstig is uit het gelijknamige plaatsje in het noorden van Italië. Gorgonzola wordt veel gebruikt in diverse recepten voor pizza, pasta en risotto. In dit recept wordt de Gorgonzola gebuikt om een lekkere saus te maken welke kan worden geserveerd bij de pasta, maar ook erg lekker is bij een stukje vlees.

Bekijk hier ons overzicht met alle pastasauzen!

Extra info over dit recept

  • Voorbereiding: 5 mins
  • Bereiding: 10 mins
  • 5 mins

    10 mins

  • Hoeveelheid: Gorgonzolasaus voor 2 tot 4 personen

Ingrediënten

75g Gorgonzola

250ml melk

20g boter

20g bloem

Zeezout

Vers gemalen peper

Voorbereiding

1Begin met het maken van een roux voor de Gorgonzola saus. Smelt de boter in een pannetje. Als de boter helemaal is gesmolten, doe je de bloem in de pan. Roer de boter en de bloem goed door elkaar en laat de roux 2 tot 3 minuten doorkoken. Hou de roux goed in de gaten en roer deze regelmatig door.

Bereiding

1Als de roux helemaal goed is, voeg je geleidelijk en beetje bij beetje de melk toe. Roer de melk goed door de roux en zorg ervoor dat er geen klontjes ontstaan. Laat de basis voor de Gorgonzola saus 10 tot 15 minuten zachtjes op het vuur staan, zodat deze goed gaar is.

2Smelt de Gorgonzola vervolgens in de saus. Proef de Gorgonzola saus, afhankelijk van je smaak kun je altijd nog wat extra Gorgonzola toevoegen indien de smaak nog niet krachtig genoeg is. Als je helemaal tevreden bent over de kracht van de Gorgonzola kun je nog wat zeezout en vers gemalen peper toe voegen om de saus helemaal te perfectioneren. Geniet van deze lekkere Gorgonzola saus! Buon appetito!

Gerelateerde recepten

3 Reviews

Gerda

maart 29, 2022

Een super de luxe sausje, en goed afsmakend…
Dankuwel voor het recept.
Groeten uit België.

Kuik

december 13, 2021

Was top

Georges Paulus

maart 30, 2019

fijne resepten

Alle velden en een star-waardering zijn verplicht om een beoordeling toe te voegen.