Italiaanse bloemkool

Italiaanse bloemkool Italiaanse bloemkool 0 0 5 0

maart 15, 2015

Italiaanse bloemkool

Over Italiaanse bloemkool

Bloemkool wordt vaak nog op authentieke Italiaanse wijze bereid. Dit natuurlijk lekker voor de variatie op de Hollandse bloemkool met een groentesausje. Door de vele ingredienten die dienen als smaakmaker herken je de bloemkool bijna niet meer als de bloemkool zoals je hem hebt gekocht. Dit gerecht is een ware traktatie voor iedereen die van bloemkool houdt en dit eens op een andere manier wil bereiden.

Meer lekkere recepten met bloemkool vind je in ons overzicht met Italiaanse groente recepten!

Extra info over dit recept

  • Voorbereiding: 10 mins
  • Bereiding: 20 mins
  • 10 mins

    20 mins

  • Hoeveelheid: groente recept voor 4 personen

Ingrediënten

1 grote bloemkool

2 eetlepels olijfolie

2 sjalotten

250g champignons

20g bloem

300ml groentebouillon

2 eetlepels tomatenpuree

Verse peterselie

Zeezout

Verse peper

Een paar blaadjes verse basilicum

Voorbereiding

1Haal de roosjes bloemkool van de stronk. Snij de sjalotten in stukjes en de champignons in schijfjes. Verwarm de bouillon.

Bereiding

1Kook de bloemkool in ongeveer 10-15 minuten beetgaar. Verhit de olijfolie in de koekenpan en bak hierin de sjalotten en de champignons tot dat deze een mooie kleur hebben. Doe de bloem op de sjalot en de champignons en voeg gelijk de bouillon en de tomatenpuree toe. Zorg voor een mooie gladde saus. Mocht de saus dik blijven, dan kun je natuurlijk altijd een beetje water toevoegen. Proef de saus en voeg naar smaak peper en zeezout toe.

2Schenk de saus over de bloemkool en voeg gelijktijdig de peterselie en de basilicum toe. Zorg ervoor dat de saus de bloemkool volledig bedekt. Italiaanse bloemkool is een heerlijk gerecht om bijvoorbeeld lekker te combineren met patate al forno! Buon appetito!

Gerelateerde recepten

0 Reviews

Alle velden en een star-waardering zijn verplicht om een beoordeling toe te voegen.