Italiaanse broccoli

Italiaanse broccoli Italiaanse broccoli 0 0 5 0

maart 17, 2015

Italiaanse broccoli

Meer lekkere recepten met broccoli zijn te vinden in ons overzicht met al onze Italiaanse recepten.

Extra info over dit recept

  • Voorbereiding: 10 mins
  • Bereiding: 15 mins
  • 10 mins

    15 mins

  • Hoeveelheid: broccoli recept voor 2 tot 3 personen

Ingrediënten

1 broccoli

1 sjalot

1 teen knoflook

3 eetlepels olijfolie

2 eetlepels balsamico

50ml Italiaanse droge witte wijn

4 tomaten

Voorbereiding

1Ontvel de tomaten en verwijder de zaadjes. Snij de broccoli in kleine roosje, zorg ervoor dat je niet te veel van de stronk over laat zitten aan de roosjes. Verwijder de buitenkant van de sjalot en de knoflook en snij deze in kleine stukjes.

Bereiding

1Verwarm de olijfolie in een pan met dikke bodem. Fruit hierin de sjalot en de knoflook. Na 2 minuten doe je de roosjes broccoli in de pan. Roer de broccoli lekker door de olijfolie met sjalot en knoflook. Dit zorgt ervoor dat de smaak lekker in de broccoli trekt. Besprenkel de broccoli met balsamico en geef de balsamico de tijd om in de broccoli te trekken.

2Blus de broccoli af met de witte wijn. Als de wijn voor de helft is geabsorbeerd, doe je de tomaat in de pan. Sluit de pan af met een deksel en laat nu ongeveer 5 tot 10 minuten opstaan. Controleer regelmatig of de broccoli gaar is. Laat de broccoli niet te gaar worden, dat is zonde van de vitamines.

3Haal de broccoli van het vuur af zodra deze gaar is en serveer in combinatie met een lekker vlees- of visgerecht! Buon appetito!

Gerelateerde recepten

0 Reviews

Alle velden en een star-waardering zijn verplicht om een beoordeling toe te voegen.