Italiaanse kip

Italiaanse kip Italiaanse kip 0 0 5 0

maart 15, 2015

Italiaanse kip

Over Italiaanse kip

Deze Italiaanse kip is bereid op basis van een aantal eenvoudige ingrediënten welke de kip super veel smaak geven. De marinade van citroensap met de kruiden zorgen ervoor dat de kip super mals wordt en lekker op smaak komt. Het verrassingseffect wordt geleverd door de mosterd. Aan de ene kant dient de mosterd om de paneermeel te ondersteunen voor een lekker korstje, maar aan de andere kant is het bijkomende voordeel dat deze ook nog een ontzettend lekkere smaak geeft.

Meer Italiaanse kip recepten vind je in ons overzicht met alle vlees recepten.

Extra info over dit recept

  • Voorbereiding: 10 mins
  • Bereiding: 20 mins
  • 10 mins

    20 mins

  • Hoeveelheid: kip recept voor 4 personen

Ingrediënten

400g kipfilet

4 eetlepels olijfolie

1/2 citroen

Verse peper

Zeezout

4 takjes verse peterselie

1 takje rozemarijn

Mosterd

Paneermeel

Roomboter

Voorbereiding

1Snij de peterselie en rozemarijn in kleine stukjes. Snij vervolgens de kip in een aantal lange repen en leg deze in een schaal. Marineer de kip met de olijfolie en de halve citroen. Voeg vervolgens peper, zout en de gesneden peterselie en rozemarijn toe aan de marinade. Laat dit minimaal 10 minuten staan, maar dit mag wat mij betreft ook een paar uur of zelfs een dag zijn, mits het maar goed is afgesloten en gekoeld wordt bewaard.

Bereiding

1Haal de kip uit de schaal waarin deze is gemarineerd en bak de repen kip zonder olie of boter in de koekenpan. De kip is namelijk door de marinade al voldoende vet en vochtig. Laat de kip op een laag vuurtje ongeveer 10 minuten doorbakken. Haal vervolgens de kip uit de pan en smeer alle stukken kip in met mosterd. Het is heel belangrijk dat de kip goed wordt ingesmeerd met mosterd. Haal daarna de kip in door de paneermeel zodat deze volledig met de paneermeel is bedekt.

2Smelt ondertussen de roomboter in de koekenpan en voeg hier wat olijfolie aan toe. Als dit volledig is samen gegaan, doe je de kip opnieuw in de koekenpan. Doe dit wel voorzichtig want het zou zonde zijn als de paneermeel eraf gaat. Hetzelfde geldt voor het omdraaien in de pan. Zorg ervoor dat de paneermeel goed blijft zitten, dus doe voorzichtig. Laat de kip wederom 10 minuutjes zachtjes doorbakken, zodat de paneermeel de kip een mooie korst geeft en prachtig goud bruin wordt. Haal de Italiaanse kip uit de pan en serveer! Buon appetito!

Serveertip

1Italiaanse kip is altijd lekker met aardappelen met rozemarijn en Italiaans sperzieboontjes!

Gerelateerde recepten

0 Reviews

Alle velden en een star-waardering zijn verplicht om een beoordeling toe te voegen.