Kip pesto

Kip pesto Kip pesto 0 0 5 0

maart 17, 2015

Kip pesto

Meer lekkere recepten met kip vind je in ons complete overzicht met Italiaanse vlees recepten.

Extra info over dit recept

  • Voorbereiding: 5 mins
  • Bereiding: 15 mins
  • 5 mins

    15 mins

  • Hoeveelheid: kip recept voor 4 personen

Ingrediënten

4 kipfilets

5g roomboter

2 tenen knoflook

2 sjalotten

200ml Italiaanse droge witte wijn

200g groene pesto

100g demi creme fraiche

Verse peper

Zeezout

Voorbereiding

1Verwijder de schil van de knoflook en de sjalot en snij deze in kleine stukjes. Kruid de kip met de peper en het zeezout.

Bereiding

1Verwarm een koekenpan en smelt hierin de boter. Leg de kip in de pan en bak deze hard aan. Als de kip aan 1 zijde mooi goudbruin is, draai je de kip om en zet je het vuur op zacht. Doe nu ook de sjalot en de knoflook in de pan. Als deze na 2 tot 3 minuten ook een mooie bruine kleur hebben, blus je de kip af met de witte wijn. Zorg ervoor dat de witte wijn in ongeveer 5 minuten helemaal indampt.

2Als je deze instructies volgt, is de kip van buiten prachtig bruin en van binnen nog heerlijk sappig. Haal de kip uit de pan en zorg ervoor dat je deze warm houdt. Dit kan bijvoorbeeld door de kip af te dekken met aluminiumfolie.

3Maak nu de pesto saus door de pesto in de pan te doen en alle restjes van de kip los te maken in de pan. Dit zijn dus de ook de stukjes sjalot en de knoflook. Als de pesto warm is, doe je ook de crème fraîche in de pan. Zorg ervoor dat er een mooie gladde saus ontstaat van de pesto en de crème fraîche. Het wit van de crème fraîche mag niet meer zichtbaar zijn. Als je tevreden bent over de textuur van de pesto is het gerecht klaar.

4Leg de stukken kip op het bord en serveer hier per bord 2 eetlepels pesto bij. Dit heerlijke malse vleesgerecht is nu klaar, geniet van deze Kip Pesto! Buon appetito!

Gerelateerde recepten

0 Reviews

Alle velden en een star-waardering zijn verplicht om een beoordeling toe te voegen.