Kip Saltimbocca

Kip Saltimbocca Kip Saltimbocca 0 0 5 0

maart 24, 2015

Kip Saltimbocca

Over Kip Saltimbocca

Dit recept voor Kip Saltimbocca is een afgeleide van het originele Saltimbocca recept. Saltimbocca wordt normaliter gemaakt van kalfsvlees, maar in dit recept wordt dus kip gebruikt. De kip wordt gevuld met Prosciutto ham en salie waardoor de kip een uitgesproken smaak krijgt. Bovendien wordt de Kip Saltimbocca in de pan geblust met witte wijn voor nog meer smaak. Vooral de aanbaksels die door de witte wijn ontstaan zijn altijd super lekker. Op de afbeelding wordt de Kip Saltimbocca gecombineerd met in knoflook gebakken spinazie en aardappeltjes uit de oven. Buon appetito!

Meer lekkere kip recepten vind je in ons overzicht met alle Italiaanse vlees recepten.

Extra info over dit recept

  • Hoeveelheid: kip recept voor 1 persoon

Ingrediënten

1 kipfilet

2 plakken Prosciutto

2 blaadjes salie

50ml Italiaanse droge witte wijn

Vers gemalen peper

Zeezout

Boter

Olijfolie

Voorbereiding

1Haal de kip uit de koelkast en laat deze op kamer temperatuur komen. Sla de kip plat met een vleeshamer of rol de kip plat met een deegroller. Zorg er in ieder geval voor dat de kip dusdanig plat is, dat je de kip makkelijk kan oprollen.

Bereiding

1Maal verse peper over de kip en strooi er wat zeezout overeen. Leg de blaadjes salie op de kip en leg daar de plakken Prosciutto overheen. Rol de kip op met de salie en de Prosciutto aan de binnenkant en zet de Kip Saltimbocca vast met een cocktailprikker.

2Doe een klein beetje boter en wat olijfolie in een koekenpan. Verwarm de koekenpan en als de boter en olijfolie gloeiend heet zijn, doe je de Kip Saltimbocca in de pan. Bak de kip hard aan, zodat deze gelijk mooi bruin wordt. Zodra je de kip omdraait, zet je het vuur op zacht. Blus de Kip Saltimbocca af met de Italiaanse droge witte wijn.

3In ongeveer 10 tot 12 minuten is de Kip Saltimbocca klaar. Laat de Kip Saltimbocca onder een stukje aluminiumfolie rusten. Dit duurt net zo lang als het bakken. Tot slot snij je de kip in rolletjes van ongeveer een centimeter. Dit recept is hiermee helemaal klaar! Buon appetito!

Gerelateerde recepten

0 Reviews

Alle velden en een star-waardering zijn verplicht om een beoordeling toe te voegen.