Lasagne met spinazie

Lasagne met spinazie Lasagne met spinazie 5 0 5 4

maart 15, 2015

Lasagne met spinazie

Over lasagne met spinazie

Lasagne is natuurlijk een van de lekkerste soorten pasta die er is. Wat voor vele andere Italiaanse (pasta) recepten geldt, geldt ook voor lasagne er zijn namelijk talloze variaties te bedenken. Een veel voorkomende variant is lasagne met spinazie. De spinazie geeft de lasagne een heel andere smaak dan wanneer deze bijvoorbeeld alleen met bechamelsaus is of met een kaassaus. De spinazie maakt de lasagne niet alleen in 1x veel gezonder, maar zorgt bovendien voor een verfijning van het gerecht. Lasagne heeft natuurlijk van zichzelf een krachtige smaak net als spinazie. Wanneer jij deze met elkaar combineert, vallen deze smaken tegen elkaar weg en zul je merken dat er een zeer uitgebalanceerd en verfijnd gerecht ontstaat. Absoluut de moeite waard voor een ieder die eens wat anders wil dan doorsnee lasagne.

Meer recepten voor lasagne vind je in ons overzicht met alle lasagne recepten!

Extra info over dit recept

  • Voorbereiding: 20 mins
  • Bereiding: 40 mins
  • 20 mins

    40 mins

  • Hoeveelheid: lasagne recept voor 4 personen

Ingrediënten

200g De Cecco lasagnebladen

4 eetlepels olijfolie

300g kalfsgehakt

2 teentjes knoflook

2 sjalotten

770ml Mutti tomatensaus

2 eetlepel Mutti tomatenpuree

Verse peper

Zeezout

Oregano

200g verse bladspinazie

1 eetlepel tijm

125g buffelmozzarella

200ml koksroom

200g Parmigiano Reggiano

Voorbereiding

1Pel de knoflook en de sjalotten en snij deze in kleine stukjes. Snij de buffelmozzarella in kleine vierkante blokjes van ongeveer een halve centimeter. Schaaf de Parmigiano Reggiano, gebruik 100 gram voor de saus en de andere 100 gram om de lasagne te gratineren. Verwarm de oven voor op 200 graden.

Bereiding

1Verwarm 2 eetlepels olijfolie in een koekenpan en rul hierin het kalfsgehakt. Als het gehakt helemaal is uitgebakken, doe je de sjalotten en 1 teentje knoflook in de pan en laat je deze 2 tot 3 minuten mee fruiten. Doe vervolgens de tomatensaus in de pan samen met verse peper, zeezout, oregano en tomatenpuree. Zorg ervoor dat je de saus voor de lasagne hiermee perfect op smaak brengt. Laat de saus nu op een laag pitje zachtjes doorkoken.

2Verwarm in een andere koekenpan de 2 resterende eetlepels olijfolie. Fruit de knoflook kort en doe daarna gelijk de spinazie erbij. Zorg ervoor je de spinazie goed in de gaten houdt en blijf deze continu omroeren in de pan. Breng de spinazie op smaak met tijm, peper en zeezout. Laat de spinazie uitlekken in een vergiet. Doe je dit niet, dan loop je het risico dat de lasagne veel te vochtig wordt. Desnoods knijp je de spinazie uit, maar zorg er in ieder geval voor dat er zo weinig mogelijk vocht overblijft.

3Doe de room in een pannetje en voeg hier 100 gram van de geschaafde Parmigiano Reggiano bij. Zet het pannetje op een laag vuurtje en zorg ervoor dat de Parmigiano Reggiano langzaam smelt en er een gladde kaassaus ontstaat. Laat de saus niet koken, maar zorg er wel voor dat deze goed heet is.

4Vet de ovenschaal in met een klein beetje olijfolie, dit zorgt ervoor dat lasagne gemakkelijker loslaat. Breng eerst een laagje tomatensaus aan. Leg hier 1 of 2 lasagnebladen op en breng vervolgens weer een laagje tomatensaus aan. Breng nu de 1e laag spinazie aan en strooi de helft van de buffelmozzarella hier overheen. Lasagnebladen op de spinazie leggen, tomatensaus erover en nu ook het 1e laagje kaassaus aanbrengen. Herhaal alle voorgaande handelingen, zodat er in totaal 2 lagen met spinazie en buffelmozzarella ontstaan en 2 lagen met kaassaus.

5Als alle ingredienten zijn gebruikt en in de ovenschaal zitten, gratineer je met de laatste 100 gram Parmigiano Reggiano de lasagne met spinazie. Zet de schaal met lasagne nu in de oven. Hou de schaal goed in de gaten, na 35 tot 40 minuten is de lasagne met spinazie klaar. Buon appetito!

Gerelateerde recepten

4 Reviews

Antoinette

oktober 6, 2021

Heerlijk! Goede tip van Dine. Gaan we vaker maken!

Sophie

september 29, 2019

Heerlijk!!

Inge Huizing

april 30, 2019

Vandaag deze lasagne gemaakt voor een groep van 30 mensen, het was een groot succes, iedereen vond het heel erg lekker. Bedankt!

Dine

januari 19, 2018

Superlekker! Ik maak geen kaassaus, maar smeer de lasagne bladen in met crème fraiche. En dek de schotel de eerste 20 minuten af met aluminiumfolie, anders droogt hij erg uit en wordt de bovenkant hier en daar zwart en hard

Alle velden en een star-waardering zijn verplicht om een beoordeling toe te voegen.