Lasagne

Lasagne Lasagne 0 0 5 0

maart 16, 2015

Lasagne

Over lasagne

Lasagne is misschien wel het lekkerste pasta recept dat er bestaat. Het leuke aan lasagne is dat je dit gerecht helemaal zo kan samenstellen dat dit naar je eigen smaak is. Van een eenvoudige lasagne met alleen een lekkere saus tot een gecompliceerd lasagne met volle en rijke smaken zoals de lasagne op de afbeelding. Door het grote aantal ingrediënten krijgt deze lasagne maximaal smaak zonder dat dit te veel wordt!

Meer lekkere lasagne recepten vind je in ons overzicht met lasagne recepten.

Extra info over dit recept

  • Voorbereiding: 15 mins
  • Bereiding: 1 hr 30 mins
  • 15 mins

    1 hr 30 mins

  • Hoeveelheid: lasagne recept voor 6 tot 8 personen

Ingrediënten

250g lasagnebladen van De Cecco

500g lamsgehakt

500g rundergehakt

1 aubergine

2 rode pepers

5 tenen knoflook

2 eieren

500ml bechamelsaus

150g gorgonzola

400g Parmigiano Reggiano

770ml tomatensaus

350ml water

1 eetlepel zout

1 takje rozemarijn

5 blaadjes salies

1 handje gedroogde paddenstoelen

1 eetlepel oregano

2 eetlepels olijfolie

Voorbereiding

1Snij de aubergine in de lengterichting in de dunst mogelijke plakken met een vlijmscherp mes. Zout de plakken aubergine in aan beide zijden en leg in een vergiet met een bord eronder. De aubergines beginnen hierdoor te zweten en verliezen het vocht. Snij de rode pepers, knoflook, Italiaanse kruiden in kleine stukjes. Snij de korstjes van de Gorgonzola. Verwarm de oven op 200 graden.

Bereiding

1Zet een Staub of gietijzeren pan op het vuur en verhit hierin de olijfolie. Bak vervolgens zowel het rundergehakt als het lamsgehakt, helemaal uit met 1 eetlepel zout. Als het gehakt bijna uitgebakken is, voeg je de knoflook, de pepers en alle kruiden toe. Voeg na 3 minuten de tomatensaus toe. Vul de fles voor de helft met koud water, dop erop, schudden en gooi het water in de pan. Roer het geheel met een pollepel goed door, zodat er een mooie, gestructureerde tomatensaus ontstaat. Doe tot slot de paddenstoelen in de saus. Laat de tomatensaus nu 60 minuten op een sudderplaatje op smaak komen. Controleer wel continu of de saus niet te veel indikt. Zo ja, voeg dan een beetje water toe.

2Na een uur bereid je de bechamelsaus volgens de bereidingswijze. Als deze gereed is, smelt je de Gorgonzola in de saus. Als de Gorgonzola helemaal gesmolten is, gooi je ook de 2 eieren in de saus en blijf je net zolang roeren tot dat er een mooie dikke saus is.

3Pak nu een grote ovenschaal en een grote pollepel. Zet de pan met bechamelsaus en tomatensaus nu naast elkaar, deksels eraf, vuur uit. Schep 2 tot 3 lepels tomatensaus in de schaal en verdeel deze gelijkmatig over de bodem van de schaal. Leg vervolgens een aantal lasagnebladen op de saus, zodat de bodem is bedekt. Neem daarna een pollepel bechamelsaus en verdeel deze over de lasagnebladen. Blijf dit principe herhalen tot dat de tomatensaus, de bechamelsaus en de lasagnebladen op zijn of tot dat de bak vol is; bewaar wel een klein beetje tomatensaus. Voeg tussen de lagen door wel Parmigiano Reggiano toe. Bewaar wel voldoende kaas voor de toplaag. Spoel de aubergines af en leg deze boven op de laatste laag lasagnebladen. Doe het laatste beetje tomatensaus over de aubergines. Verdrink tot slot de lasagne in de het laatste beetje Parmigiano Reggiano. Als je het gevoel hebt dat de saus niet vochtig genoeg is, sprenkel je met je handen een klein beetje water over het gerecht. Droge lasagnebladen hebben namelijk veel dorst. En je wil niet, dat de lasagne te droog wordt. Zet de lasagne nu 60 minuten in de voorverwarmde oven.

4Haal de lasagne uit de oven en laat 10 minuten staan. Zodra iedereen in huis geroken heeft dat de lasagne op tafel staat, dan de lasagne opdienen en aanvallen maar! Buon appetito!

Gerelateerde recepten

0 Reviews

Alle velden en een star-waardering zijn verplicht om een beoordeling toe te voegen.