Macaroni met ham en kaas

Macaroni met ham en kaas Macaroni met ham en kaas 5 0 5 1

maart 21, 2015

Macaroni met ham en kaas

Over macaroni met ham en kaas

Macaroni met ham en kaas is natuurlijk gewoon een 'oer Hollands' recept, in Italië kent men dit recept niet. Macaroni met ham en kaas is namelijk afgeleid van Pasta Carbonara. Pasta Carbonara is ook gebaseerd om een romige saus waarin kaas en knapperig spek de hoofdrol opeisen. Dit recept voor macaroni met ham en kaas gaat eigenlijk uit van hetzelfde principe en als AllesOverItaliaansEten.nl hebben wij natuurlijk wel de ambitie op het aller lekkerste recept te maken voor macaroni met ham en kaas.

De ham wordt in dit recept op 2 manieren gebruikt. De 1e bereidingswijze is in de saus waardoor de saus een lekkere zoutige smaak krijgt. De 2e manier is door de ham helemaal knapperig te bakken in de oven om uiteindelijk over de macaroni te strooien. De romige kaassaus zorgt ervoor dat dit recept een mooi geheel vormt. Veel plezier met het bereiden van dit lekkere recept voor macaroni met ham en kaas!

Op zoek naar meer macaroni recepten? Bekijk dan ons overzicht met alle macaroni recepten!

Extra info over dit recept

  • Voorbereiding: 5 mins
  • Bereiding: 25 mins
  • 5 mins

    25 mins

  • Hoeveelheid: macaroni recept voor 2 personen

Ingrediënten

200g macaroni

5g boter

4 plakken ham, Prosciutto

1 sjalot

1 teen knoflook

200ml room, Panna van Chef

60g kaas, bijvoorbeeld Grana Padano

Verse peterselie

Voorbereiding

1De voorbereiding voor dit recept voor macaroni met ham en kaas bestaat slechts uit een paar handelingen. Snij de ham in dunne flintertjes. Verwijder de schil van de knoflook en de sjalot. Als de schil eraf is, snij je de knoflook en de sjalot in kleine stukjes. Schaaf de kaas en hak de peterselie helemaal fijn. Verwarm de oven voor op 180 graden. Als je alle ingrediënten alvast klaar zet, kun je vervolgens lekker in 1x door werken om een heerlijke macaroni met ham en kaas op tafel te zetten.

Bereiding

1Leg de helft van de flintertjes ham op een stukje bakpapier. Als de over is voorverwarmd op 180 graden, zet je de ham in de over voor de duur van ongeveer 15 minuten. Voor het lekkerste resultaat voor dit recept voor macaroni met ham en kaas, moet je er echt voor zorgen dat de ham lekker knapperig wordt in de oven.

2De macaroni en de saus met de ham en kaas heeft ongeveer een gelijke bereidingstijd. Zet daarom een pan water op het vuur voor het koken van de macaroni. Als het water kookt, doe je macaroni in het water met wat zeezout. Kook de macaroni 'al dente'.

3Gelijktijdig verwarm je boter in de koekenpan. Als de boter is gesmolten en niet meer schuimt, doe je eerst de ham in de pan. Bak de ham in 2 minuten knapperig en doe daarna de sjalot en de knoflook bij de ham in de pan. Na wederom 2 minuten doe je dan ook de room in pan koekenpan. Als de room warm is, voeg je tot slot ook de kaas toe. Alle ingrediënten voor de macaroni met ham en kaas zitten nu in de pan. Roer het geheel goed door en zorg ervoor dat de kaas en de ham gelijkmatig worden verdeeld.

4Als het goed is, is de saus voor de macaroni met ham en kaas tegelijk klaar met de macaroni zelf. Controleer ook of de ham in de oven lekker knapperig is, zodat je de macaroni met ham en kaas kan opdienen. Giet de macaroni af en doe deze terug in de pan. Schenk de saus met ham en kaas over de macaroni en roer het geheel goed door om te voorkomen dat de macaroni gaat plakken. Voeg ook de peterselie toe en roer deze eveneens door de macaroni met ham en kaas.

5Serveer de macaroni met ham en kaas in diepen borden. Strooi de stukjes knapperige ham over de macaroni en garneer tot slot met nog een klein beetje verse peterselie. Geniet van dit lekkere recept voor macaroni met ham en kaas, buon appetito!

Gerelateerde recepten

1 Review

Corine

oktober 5, 2018

Lekker en simpel, echt comfort good.

Alle velden en een star-waardering zijn verplicht om een beoordeling toe te voegen.