Macaroni ovenschotel

Macaroni ovenschotel Macaroni ovenschotel 3 0 5 1

mei 17, 2015

Macaroni ovenschotel

Over macaroni ovenschotel

Deze macaroni ovenschotel is tot stand gekomen doordat wij op een luie zondag nog geen boodschappen in huis hadden en wij toch wel erg veel zin hadden in iets lekkers tussen de middag. Nadat wij alle kastjes grondig hadden geïnspecteerd waren de ingrediënten van dit recept de buit waar wij mee aan de slag gingen. Om eerlijk te zijn eten wij eigenlijk zelden macaroni maar vandaag was de macaroni de enige soort pasta die wij nog in huis hadden die nog open was. Vandaar dus deze macaroni ovenschotel.

Het recept voor deze macaroni ovenschotel is super simpel te maken. Eigenlijk is het enige wat je hoeft te doen met maken van een super eenvoudige tomatensaus. Het belangrijkste wat je moet doen bij de saus is voldoende zeezout toevoegen, maar doseer het toevoegen wel. Een ander belangrijk detail is dat je de macaroni vooral niet te gaar kookt. Als de macaroni zeer 'al dente' is, is deze al voldoende gegaard. De macaroni gaart namelijk nog verder als de ovenschotel in de oven staat. Geniet van dit lekkere recept voor deze macaroni ovenschotel, veel moeilijker, maar vooral veel lekkerder wordt het niet! Buon appetito!

Meer lekkere macaroni recepten zijn te vinden op onze pagina over macaroni.

Extra info over dit recept

  • Voorbereiding: 10 mins
  • Bereiding: 30 mins
  • 10 mins

    30 mins

  • Hoeveelheid: Macaroni recept voor 2 personen

Ingrediënten

200g macaroni

Olijfolie

1 teen knoflook

1 sjalot

1 eetlepel Italiaanse kruiden

400g gepelde tomaten

2 eetlepels tomatenpuree

20 blaadjes basilicum

Zeezout

Peper

4 plakken Mozzarella

50g Grana Padano kaas

Voorbereiding

1Het voorbereiden van dit recept voor deze macaroni ovenschotel is super eenvoudig en erg overzichtelijk. Verwijder de schil van de knoflook en de sjalot en snij deze in kleine stukjes. Schaaf de Parmezaanse kaas alvast. Verwarm de oven voor op 200 graden.

Bereiding

1Verwarm ongeveer 5 eetlepels olijfolie in een koekenpan en als de olijfolie heet is, doe je de gesneden knoflook en sjalot in de pan samen met de Italiaanse kruiden. Fruit deze ingrediënten ongeveer 2 tot 3 minuten, zodat de smaken goed loskomen.

2Vervolgens doe je ook de gepelde tomaten in de pan samen. Druk de tomaten helemaal plat en roer de geplette tomaten door de inhoud van de pan. Voeg vervolgens ook de tomatenpuree toe samen met de gekneusde blaadjes basilicum. Breng het geheel dan gelijk op smaak met peper en zeezout. Zet het vuur op zacht en laat de tomatensaus voor de macaroni ovenschotel zachtjes pruttelen.

3Breng een pan water aan de kook en als het water kookt, doe je zeezout in het water en daarna de macaroni. Kook de macaroni 'al dente', kook de macaroni vooral niet te ver door. Als de macaroni beetgaar is, giet je deze af in een vergiet en daarna doe je de pasta terug in de pan. Roer gelijk het grootste gedeelte van de tomatensaus door de macaroni. Hiermee voorkom je dat de pasta gaat plakken. Bewaar ongeveer 20% van de pastasaus.

4Schep de macaroni in een ovenschotel en schep dan pas het laatste beetje tomatensaus op de macaroni. Als je pasta in de oven klaar maakt, wordt de pasta snel droog. Dit extra laagje tomatensaus beschermt de macaroni tegen 'uitdroging'. Vervolgens verdeel je de Parmezaanse kaas over de macaroni en tot slot leg je ook de Mozzarella op de macaroni ovenschotel.

5Zet de macaroni ovenschotel onderin de voorverwarmde oven voor de duur van 12 tot 15 minuten. Zodra de Grana Padano kaas en de Mozzarella zijn gesmolten is deze heerlijke macaroni ovenschotel helemaal klaar. Garneer met nog een paar blaadjes basilicum en smullen maar. Buon appetito!

Gerelateerde recepten

1 Review

Evelien Homma

maart 11, 2018

lekker

Alle velden en een star-waardering zijn verplicht om een beoordeling toe te voegen.