Macaroni

Macaroni Macaroni 0 0 5 0

maart 20, 2015

Macaroni

Over Macaroni

Macaroni of Maccheroni...? In Nederland kennen wij macaroni, in Italië daarentegen kennen ze geen macaroni maar 'Maccheroni'. Het belangrijkste verschil tussen beide soorten is dat macaroni het kleine bekende elleboogje is. Maccheroni is langer en een fractie breder. Een ander zeer belangrijk verschil is dat macaroni in Nederland misschien wel de populairste soort pasta is. Maar wat veel Nederlanders niet weten is dat Maccheroni in Italië vrijwel nooit op de kaart staat en eigenlijk het vaakst wordt bereid in de soep.

Dit recept is dan ook bereid speciaal voor alle liefhebbers van macaroni, maar dan op de meest Italiaanse wijze. En zoals je op de afbeelding al kunt zien, is er gekozen voor 'Maccheroni'. De macaroni is dit recept wordt vergezeld door een tomatensaus welke op smaak is gebracht met pancetta, witte wijn en basilicum. Uiteraard is er ook gekozen voor verse tomaten voor een zo puur mogelijke smaak.

Geniet in ieder geval van dit lekkere recept voor 'Maccheroni'... Uhh... Ik bedoel, macaroni!

Extra info over dit recept

  • Voorbereiding: 10 mins
  • Bereiding: 20 mins
  • 10 mins

    20 mins

Ingrediënten

200g macaroni

2 eetlepels olijfolie

10g boter

50g pancetta

200g half-om-half gehakt

1 sjalot

1 teen knoflook

1 eetlepel oregano

100ml Italiaanse droge witte wijn

4 rijpe trostomaten

1 eetlepel Mutti tomatenpuree

Vers gemalen peper

Zeezout

Verse peterselie

Parmigiano Reggiano

11 blaadjes verse basilicum

Voorbereiding

1Verwijder de schil van de sjalot en knoflook en snij deze helemaal fijn. Snij de pancetta in kleine stukjes. Verwijder het velletje van de tomaten en snij de pitjes eruit. Daarna snij je de tomaten in kleine blokjes.

2Voor het ontvellen van de tomaten bestaat trucje. Snij een kruisje aan de onderkant van de tomaten, leg de tomaten daarna 15 tot 20 seconden in kokend water en laat deze daarna schrikken in ijskoud water. Als het goed is, trekt het velletje krom en kun je hierdoor de tomaten eenvoudig ontvellen.

Bereiding

1Verwarm de olijfolie en de boter samen in een koekenpan. Als de boter niet meer schuimt, doe je de pancetta in de pan. Bak de pancetta in 2 tot 3 minuten mooi bruin. Vervolgens doe je het gehakt in de pan. Bak het gehakt eveneens lekker bruin en net zo lang tot dat het knapperig is. Als je tevreden bent over het gehakt, ga je verder met het bereiden van de saus.

2Doe het sjalotje, de knoflook en de oregano in de pan bij het gehakt. Fruit deze ingrediënten ongeveer 2 tot 3 minuten. Als het goed is, komen de geuren nu helemaal los. Blus het geheel af met de Italiaanse droge witte wijn. Laat de wijn absorberen en zorg er bij voorkeur voor dat de wijn een zachtjes aanbakt in de pan. De aanbaksels van de wijn geven namelijk super veel smaak af welke de tomatensaus extra veel smaak geven.

3Doe de tomaat in de pan en voeg wat vers gemalen peper en zeezout toe. Je zult merken dat de tomaat na 5 minuten zachtjes wordt en langzaam transformeert in tomatensaus. Als de tomaat op tomatensaus begint te lijken, doe je ook de tomatenpuree in de pan. Roer de tomatenpuree goed door de saus, eventueel kun je nog een klein beetje water toevoegen als de saus te dik is. Kneus 10 van de 11 blaadjes basilicum en doe deze in de saus. Zet de saus op een klein pitje en laat deze zachtjes pruttelen.

4Zet een pan water op het vuur en breng deze aan de kook. Doe de macaroni in de pan samen met 1 eetlepel zeezout. Kook de macaroni volgens de bereidingswijze op de verpakking 'al dente'. Proef de macaroni om te bepalen of je tevreden bent over de textuur. Als de textuur goed is, giet je de macaroni af en doe je deze terug in de pan. Roer gelijk wat tomatensaus door de macaroni om te voorkomen dat deze gaat plakken. Zodra je de saus in de pan doet, doe je ook de peterselie in de pan.

5Het is nu tijd om de macaroni mooi te presenteren op een bordje. Leg de macaroni netjes op het bord en doe er nog een heel klein beetje saus overheen. Strooi wat Parmigiano Reggiano over de macaroni en leg tot slot het 11e blaadje verse basilicum om de macaroni. Als het goed is, staat er nu net zo'n mooi bordje voor je als op de afbeelding. Buon appetito!

Gerelateerde recepten

0 Reviews

Alle velden en een star-waardering zijn verplicht om een beoordeling toe te voegen.