Orecchiette met verse tomatensaus

Orecchiette met verse tomatensaus Orecchiette met tomatensaus 0 0 5 0

september 20, 2017

Orecchiette met tomatensaus

Over dit recept voor Orecchiette met verse tomatensaus

Toen we op vakantie waren in Puglia heb ik met eigen ogen mogen aanschouwen dat het maken van pasta met een eenvoudige maar verse tomatensaus echt super eenvoudig is. Op onze 'Masseria', Italiaanse voor landhuis, mocht ik een kijkje in de keuken nemen bij de bereiding van dit recept. In de keuken is mij op het hart gedrukt dat je dit recept alleen kan maken met de aller beste ingrediënten die je maar kunt vinden, maar dat het nooit zo lekker zou worden als bij hun.

De tomaten die in dit recept worden gebruikt voor de saus worden verbouwd op het landgoed zelf. Deze zijn dus verser dan vers. Hetzelfde geldt trouwens voor de basilicum. Ook de olijfolie die wordt gebruikt is gemaakt van olijven die worden verbouwd door de Masseria zelf. Tja... wat kan daar nou tegenop...

De chef van de Masseria heeft mij laten zien hoe je binnen een handomdraai de lekkerste pasta dampend voor je neus hebt staan, zonder er eigenlijk echt iets voor te hoeven doen. Dit is toch wel ontzettend bijzonder. Alle ingrediënten voor de saus waren dus afkomstig van het eigen land, met uitzondering van het zeezout dan. Maar ook dit en natuurlijk ook de pasta waren vanzelfsprekend wel afkomstig uit de regio. Als ik hieraan terugdenk, dan word ik er bijna emotioneel van haha... ;-)

Extra info over dit recept

  • Voorbereiding: 5 mins
  • Bereiding: 15 mins
  • 5 mins

    15 mins

  • Hoeveelheid: pasta recept voor 1 persoon

Ingrediënten

100g Orecchiette

Olijfolie

2 verse tomaten

Zeezout

1 blaadje basilicum

Voorbereiding

1De voorbereiding van dit recept is super simpel. Verwijder het groen van de tomaten indien dit er nog aanzit, maak deze schoon en snij de tomaten daarna in blokjes. That's it.

Bereiding

1Verwarm een beetje olijfolie in een kleine koekenpan. Als de olijfolie warm is, doe je de blokjes tomaat in de pan.

2Als de stukjes tomaat heet zijn, dan plet je deze nog een beetje met een spatel of een pollepel, zodat de tomatensaus ontstaat. Breng het geheel op smaak met wat zeezout en laat de saus dan lekker pruttelen.

3Ondertussen kook je de Orecchiette volgens de aanwijzing op de verpakking 'al dente'. Zet een pan water op het vuur en als dit kookt, doe je eerst een eetlepel zeezout in de pan en daarna de pasta.

4Als de pasta bijna de juiste textuur heeft, giet je de tomatensaus door een zeef. Het deel van de saus wat er niet in een keer doorheen gaat, duw je er voorzichtig met een pollepel door.

5Zodra de pasta klaar is, giet je deze af en doe je deze terug in de pan. Roer de verse tomatensaus er gelijk doorheen om te voorkomen dat de pasta gaat plakken. Dien de pasta op, garneer met een blaadje basilicum en aanvallen maar. Buon appetito!

Gerelateerde recepten

0 Reviews

Alle velden en een star-waardering zijn verplicht om een beoordeling toe te voegen.