Paccheri

Paccheri Paccheri 0 0 5 0

april 24, 2016

Paccheri

Over Paccheri

Over Paccheri wordt wel gezegd dat dit een luxe soort pasta is. Als je Paccheri van het merk De Cecco koopt, dan staat ook op de verpakking 'Le Specialita'. In het Nederlands betekent dit simpelweg 'specialiteit'. Van origine komt de soort pasta uit het uiterste zuiden van Italië, namelijk uit de regio's Campania, waarvan Napoli de hoofdstad is, en Calabria, de punt van de laars.

Paccheri wordt vaak gegeten met een echte Italiaanse vleessaus zoals de Ragu uit dit recept. Verder zie je ook regelmatig dat de Paccheri wordt gevuld en dan wordt bereid in de oven. Misschien dat zo'n recept op een later moment nog een keer volgt.

Extra info over dit recept

  • Voorbereiding: 10 mins
  • Bereiding: 3 hrs
  • 10 mins

    3 hrs

  • Hoeveelheid: Pasta recept voor 4 personen

Ingrediënten

500g Paccheri

1 ui

1 wortel

1 stengel bleekselderij

300g gehakt

100g pancetta

3 eetlepels tomatenpuree

400ml Italiaanse witte wijn

400ml runderbouillon

Zeezout

Vers gemalen peper

Boter

Voorbereiding

1Aangezien Paccheri een 'luxe' pasta is, mag je ook best wat energie steken om een lekkere pastasaus te bereiden. Hiervoor begin je met het schoonmaken van de stengel bleekselderij, schil je de wortel en daarna verwijder je de schil van de ui. Daarna snijd je deze ingrediënten in kleine stukjes. Snijd de pancetta in mooie fijne stukjes.

Bereiding

1Smelt een dikke klont boter in een koekenpan en als de boter gloeiend heet is, doe je eerst de fijngesneden pancetta in de pan. Bak de pancetta kort, zodat de witte vetdeeltjes zijn verdwenen.

2Vervolgens doe je ook het gehakt in de pan. Bak het gehakt hard aan, zodat dit lekker snel bruin en knapperig wordt. Doordat het gehakt eigenlijk karameliseert, komt er extra veel smaak los. En deze smaak maakt de pastasaus extra lekker!

3Als het gehakt mooi bruin en knapperig is, voeg je de ui, bleekselderij en wortel toe. Geef deze ingrediënten zo'n 5 minuten samen met het gehakt. Ook hier geldt weer dat de smaken goed moeten los komen.

4Daarna doe je ook de wijn, bouillon en tomatenpuree in de pan. Voeg gelijk wat vers gemalen peper en wat zeezout toe en breng de saus tot aan de kook. Zodra dit het geval is, draai je vuur op laag en doe je de deksel op de pan.

5Laat de pastasaus nu gerust zo'n 2-3 uur zachtjes pruttelen. Controleer de saus natuurlijk wel regelmatig en roer dan in de pan. Als de kooktijd voorbij is, doe je de deksel van de pan en laat je de pastasaus zachtjes inkoken, zodat de textuur perfect wordt.

6Zodra de saus de juiste dikte heeft, proef je of de smaak ook goed is. Eventueel kun je nog wat zeezout toevoegen.

7Dan is het nu de hoogste tijd om de Paccheri te koken. Breng een pan water aan de kook. Als het water kookt, doe je een grote eetlepel zeezout in de pan. Dit is absoluut een must. Paccheri is een grote, stevige pasta en heeft echt zout nodig voor de perfecte bereiding. Het is de bedoeling om slechts een dun laagje saus op de pasta te doen en als de Paccheri dan niet op smaak is gebracht, heb je niet het maximale uit dit recept gehaald.

8Kook de pasta 'al dente' en giet deze daarna af. Doe de Paccheri terug in de pan en roer er gelijk wat saus doorheen. Hiermee voorkom je dat de pasta gaat plakken. Zoals hierboven al staat aangegeven, is het de bedoeling dat er een mooie dun laagje saus op de pasta zit. Hierdoor proef je de pasta extra goed.

9Serveer de Paccheri in mooie diepe pastaborden en schaaf er lekker wat Parmigiano Reggiano overheen. Dit recept voor luxe Paccheri pasta is nu helemaal klaar. Buon appetito!

Gerelateerde recepten

0 Reviews

Alle velden en een star-waardering zijn verplicht om een beoordeling toe te voegen.