Panna cotta met bosvruchten en verse munt
Over dit recept voor panna cotta met bosvruchten
Panna cotta is een klassiek toetje uit de Italiaanse keuken. Dit dessert kan eigenlijk gedurende het gehele jaar worden geserveerd. Afhankelijk van de periode van het jaar wordt er doorgaans een andere saus bij geserveerd. Frambozen en aardbeien zie je doorgaans in de zomer, maar chocola, caramel en ook bosvruchten duiken op in de herfst en de winter.
Op ons kerstmenu voor 2017 eten we dus panna cotta met bosvruchten. We kunnen nu al bijna niet meer wachten to het zover is. Buon natale! E buon appetito!
Extra info over dit recept
- Voorbereiding: 5 mins
- Bereiding: 15 mins
- Hoeveelheid: toetjes recept voor 4 personen
Ingrediënten
Voorbereiding
1Als eerste snijd je het vanillestokje in de lengte open. Met het puntje van een klein scherp mesje verwijder je het merg. Dit vanillemerg doe je in een pannetje met dikke bodem.
Bereiding
1Doe de slagroom bij het merg in een pannetje. Verwarm de room geleidelijk tot aan het kookpunt. Zorg ervoor dat de room niet kookt. Als je de room laat koken, dan loop je het risico dat deze gaat schiften.
2Vervolgens roer je met een garde de suiker door de room. Houd de room nu zo'n 10 minuten tot aan het kookpunt.
3Ondertussen leg je de blaadjes gelatine in een bakje koud water, zodat deze kunnen weken.
4Nadat je de room voor de panna cotta zo'n 10 minuten op het vuur hebt gehad, haal je deze van het vuur. Knijp de blaadjes gelatine goed uit en roer deze met de garde door de hete room.
5Giet de panna cotta nu in 4 glaasjes en zet deze in de koelkast. Het proces van opstijven duurt doorgaans zo'n 3 uur.
6Als de panna cotta volledig is opgestijfd, ga je met de coulis aan de slag. Voeg de bosvruchten, het poedersuiker en de balsamico samen. Pureer deze ingrediënten tot een mooie substantie.
7Tot slot giet je de coulis in een zeef. Met de bolle kant van een lepel druk je de coulis door de zeef, zodat deze mooi glad wordt. Belangrijk detail, vang de coulis wel op in een schaaltje.
8Voordat je de panna cotta serveert, schep je de coulis hier voorzichtig op. Om dit dessert helemaal af te maken, garneer je dit met een blaadje verse munt. Buon appetito!
Gerelateerde recepten
6 Reviews
Ray
maart 13, 2019
Hoi echt super dat recept
Alleen ik heb het iets veranderd
Ik gebruik geen 500 ml slagroom maar 250 ml
En ik doe ervoor 250 ml melk erbij en een blad gelatine extra
Tjerk Kleisma
juli 28, 2018
Hi Anouk,
Dat is inderdaad wat er wordt bedoeld, een klein beetje is voldoende 😉
Enjoy!
Ciao, Tjerk
Anouk
juli 26, 2018
Ik wil t morgen maken, maar heb n vraag over balsamico: dat ken ik alleen als balsamico-azijn…. Is dat t ingredien voor deze panna cotta??
Keukenprinses
maart 17, 2018
Heeeeeeerlijk!
Kariene
december 24, 2017
Fluweel zacht.
Antoinette
oktober 6, 2021
Favoriete dessert!