Panna Cotta met vers fruit

Panna Cotta met vers fruit Panna cotta met vers fruit 0 0 5 0

oktober 3, 2021

Panna cotta met vers fruit

Op 5 juni jongstleden zijn we getrouwd. In de voorbereiding op het huwelijk was de situatie rondom COVID-19 nog erg onzeker. Het was lange tijd onduidelijk met hoeveel mensen we het huwelijk mochten vieren en verder was het niet mogelijk om met grote groepen te dineren of een feestje te vieren. Daardoor moesten we extra creatief zijn om na de ceremonie en receptie de dag passend af te sluiten. Uiteindelijk leek het ons super leuk om in (zeer) kleine kring de dag af te sluiten met een diner bij ons thuis verzorgd door een privékok.

Zodoende kwam ik in contact met thuiskok Klaas 'Culinair'. Klaas was weliswaar zelf niet in de gelegenheid om bij ons thuis te koken, maar er ontstond wel een leuk contact wat leidde tot een 'gastrecept' op mijn blog. Dit werd een heerlijk recept voor Panna Cotta. Het recept en de fotografie is dus verzorgd door Klaas. Verder hebben we natuurlijk afgesproken dat als we weer van plan zijn om thuis een etentje te organiseren, we dit vanzelfsprekend met hem doen. Geniet in ieder geval van dit heerlijke recept voor Panna Cotta!

Extra info over dit recept

  • Voorbereiding: 10 mins
  • Bereiding: 20 mins
  • 10 mins

    20 mins

  • Hoeveelheid: Panna cotta recept voor 6 personen

Ingrediënten

375g ongezoete slagroom 35% vet

55g suiker

Rasp van ¼ mandarijn

Het merg van een kwart vanillestokje

2,5 blaadjes gelatine

80g amorette

Munt

Voorbereiding

1Pak de mandarijn en rasp de schil, zodat hiervan een kwart is geraspt. Snijd het stokje vanille open en schraap met het puntje van een mes een kwart van het merg uit het stokje.

2Week de blaadjes gelatine in een bakje met koud water, terwijl je de panna cotta bereidt in de pan.

Bereiding van de panna cotta

1Kook de room, suiker, rasp van de mandarijn en rasp van de vanille in een steelpan. Als het eenmaal kookt, laat je de inhoud van de pan zachtjes doorkoken, dit zorgt voor een betere binding.

2Vervolgens doe je 1,5 blaadjes gelatine in de pan. De gelatine smelt in de room. Als de massa heeft gekookt voeg dan de gelatine toe en verdeel de massa over 6 glaasjes. Zelf laat ik de room eerst altijd afkoelen, je voorkomt hiermee dat het glas beslaat.

3Verdeel de gekookte room over 6 glaasjes. Zelf laat ik de room eerst altijd afkoelen, je voorkomt hiermee dat het glas beslaat.

4Als de panna cotta is afgekoeld, zet je deze in de koelkast voor de duur van 24 uur, zodat deze mooi opstijft. Dek de glaasjes wel af, een koelkast zorgt ervoor dat producten uitdrogen. Dit kun je bijvoorbeeld doen met een stukje vershoudfolie.

Bereiding van de amorette

1Verwarm in een pan de amorette en los hier de gelatine in op. Laat het mengsel afkoelen tot circa 40 graden en schenk het voorzichtig op de bovenkant van de panna cotta. Belangrijk is dat de amorette er niet doorheen zakt. Dit voorkom je door de amorette op de juiste tempratuur er op te gieten en dit rustig te doen.

2Zet de panna cotta met de amorette wederom in de koelkast voor de duur van 24 uur. De amorette moet eveneens 24 opstijven.

3Op het moment dat je de panna cotta nodig hebt, haal deze dan een uur eerder uit de koelkast. Dresseer het verse fruit erbij samen met wat munt. Dit recept voor panna cotta met vers fruit is helemaal klaar. Buon appetito

Gerelateerde recepten

0 Reviews

Alle velden en een star-waardering zijn verplicht om een beoordeling toe te voegen.