Pappa al Pomodoro

Pappa al Pomodoro Pappa al Pomodoro 4 0 5 1

februari 4, 2017

Pappa al Pomodoro

Over Pappa al Pomodoro

Als je naar de Italiaanse regio Toscane gaat en je een restaurant bezoekt, dan is de kan erg groot dat Pappa al Pomodoro op de menukaart staat. Pappa al Pomodoro is een traditioneel Italiaans recept voor broodsoep en naast Ribollita en van de bekendere soepgerechten uit deze regio. En als je echt precies wilt weten waar dit gerecht vandaan komt, dan zou je net als ins een het bekende toeristische plaatsje Siena moeten bezoeken. Siena staat natuurlijk beken om de Palio, maar dus ook om dit gerecht.

Dit eenvoudige boerse recept bestaat al lang en als je bij Toscaanse families thuis komt, is de kans erg groot dat deze soep bij iedere familie op een andere manier wordt bereid. Waarschijnlijk is het zelfs zo dat dit speciale familierecept in een klein zwart boekje staat genoteerd en alleen bij hele hoge uitzondering wordt gedeeld met mensen van buiten de familie. Dit soepgerecht is echt het perfecte eten voor een onstuimige herfstdag of een koude winterdag.

Op zoek naar naar meer lekkere recepten voor soep? Neem gerust een kijkje op onze pagina met alle soep recepten.

Extra info over dit recept

  • Voorbereiding: 15 minuten
  • Bereiding: 45 minuten
  • 15 minuten

    45 minuten

  • Hoeveelheid: soep recept voor 4 tot 6 personen

Ingrediënten

300g Ciabatta of oud witbrood

3 tenen knoflook

800g gepelde tomaten

1l groentebouillon

Olijfolie

Vers gemalen peper

Zeezout

Suiker

Een handje vol blaadjes basilicum

Voorbereiding

1Wanneer je Ciabatta hebt gekocht die nog moet worden afgebakken dan begin je hiermee. In dat geval is het slim om de bereidingswijze op de verpakking te volgen. en deze daarna in dunne plakken te snijden. Indien je witbrood gebruikt, dan sla je deze stap over. Verwijder de schil van de tenen knoflook.

Bereiding

1Besprenkel de plakken Ciabatta of het witbrood met wat olijfolie. Vervolgens bak je de stukken brood in de oven of in een grillpan tot deze lekker knapperig zijn. Gemiddeld duurt dit doorgaans zo’n 5 minuten. Onze persoonlijke voorkeur heeft overigens het grillen, doordat hier net wat extra smaak ontstaat.

2Verwarm 2 tot 3 eetlepels olijfolie in een grote soeppan. Als de olijfolie warm is, pers je de tenen knoflook en doe je deze ook in de pan. Let hierbij wel op dat de olie niet te heet is, anders loop je het gevaar dat de knoflook in een keer verbrandt. Dit geeft een vervelende bittere smaak en dat wil je natuurlijk niet.

3Daarna doe je de gebakken Ciabatta in de pan samen met de gepelde tomaten en de groentebouillon. Voeg gelijk wat zeezout, vers gemalen peper en een heel klein beetje suiker toen.

4Roer de inhoud van de pan door en breng de soep aan de kook. Zodra dit het geval is, draai je het vuur op zacht en doe je de deksel op de pan. Laat de soep zachtjes pruttelen voor de duur van 45 minuten.

5Terwijl de soep het vuur staat, blijf je deze natuurlijk wel regelmatig controleren en door roeren. Voeg tot slot ook de blaadjes basilicum toe. Dit doe ongeveer zo'n 10 minuten voordat je de soep wilt serveren.

6Als de kooktijd voorbij is, proef je of je tevreden bent over de smaak. Om de soep helemaal op smaak te brengen kun je nog wat zeezout en zelfs een klein beetje suiker toevoegen. Als de smaak helemaal goed is, is deze onvervalste Pappa al Pomodoro helemaal klaar. Serveer deze lekkere Toscaanse soep en garneer met wat verse blaadjes basilicum. Buon appetito!

Gerelateerde recepten

2 Beoordelingen

Tjerk Kleisma

maart 24, 2017

Ciao De Koning!

Top dat je hebt genoten van dit recept.
Leuk dat je ons dit laat weten, grazie mille!

Saluti,

Tjerk

DeKoning

maart 19, 2017

absoluut een aanrader. Heerlijk

Alle velden en een star-waardering zijn verplicht om een beoordeling toe te voegen.