Paprika met tomatensaus

Over paprika met tomatensaus
Dit recept voor paprika met tomatensaus is eigenlijk het Zuid-Italiaanse recept voor Peperonata. In dit recept voor paprika met tomatensaus volgen wij de authentieke bereidingswijze, terwijl ons recept voor Peperonata eigenlijk met een kleine twist is. Aan jou de keuze! Peperonata wordt in Italië geserveerd als bijgerecht, een zogenaamde 'contorni'. Echter toen wij afgelopen zomer in de Zuid-Italiaanse regio Puglia waren in het plaatsje Cisternino, stond dit recept ook op de menukaart in combinatie met verse lokale pasta; Fricelli om precies te zijn. Wij konden het niet nalaten om dit gerecht te bestellen, wat uiteindelijk weer inspireerde om dit recept te maken... Zo zie je maar weer...
Voor dit recept geldt dat je voor het beste resultaat toch een paar kleine dingen extra moet doen. Probeer in ieder geval bij een Italiaanse delicatessenwinkel in de buurt gepelde tomaten te bemachtigen van het merk 'Mutti'. Het verschil tussen Mutti tomaten en standaard gepelde tomaten uit de supermarkt maakt wel degelijk verschil. De laatste stap uit het recept is misschien wel de meest eenvoudige, maar wel een noodzakelijke. Neem de tijd en gun de paprika die net uit de oven komt de tijd om smaak af te geven aan de tomatensaus. Dit zijn slechts 2 kleine details, maar voor het eindresultaat maakt dit dus echt verschil. Geniet in ieder geval van dit lekkere recept voor paprika in tomatensaus, of te wel Peperonata!
Bekijk hier ons lekkere recept voor Peperonata.
Extra info over dit recept
- Hoeveelheid: paprika recept voor 2 tot 4 personen
Ingrediënten
Voorbereiding
1Verwijder de zaadjes uit de paprika's en snij deze in mooi dunne repen. Verwijder de schil van de rode ui en snij de uien in grove stukken. Snij de buitenkant van de knoflook en snij deze in kleine stukjes. Hak de verse peterselie met een scherp mes zo fijn als mogelijk. Verwarm de oven voor op 180 graden.
Bereiding
1Leg de paprika in een ovenschaal. Besprenkel de paprika's met wat olijfolie en bestrooi met lekker wat zeezout en vers gemalen peper. Hussel de inhoud van de schaal goed door, zodat de paprika is bedekt met een mooi dun laagje olijfolie. Zet de schaal nu in de oven voor de duur van 40 minuten.
2Tijdens het bereiden van de paprika in de oven, heb je ruimschoots tijd om een heerlijke tomatensaus te maken. Eigenlijk is deze tomatensaus super eenvoudig te maken, maar doordat deze de tijd krijgt om smaak te ontwikkelen, komt dit het resultaat ten goede.
3Verwarm een koekenpan en bedek de bodem van de pan met een dun laagje olijfolie, ongeveer 3 eetlepels. Als de olijfolie warm is, doe je de grove stukken rode ui en de knoflook in de pan. Fruit de rode ui en knoflook ongeveer 3 minuten. Vervolgens doe je de gepelde tomaten in de pan. Roer alle ingrediënten goed door elkaar en breng vervolgens op smaak met vers gemalen peper en zeezout. Zet het vuur op laag en laat de pan met tomatensaus zachtjes pruttelen. Tegen de tijd dat de paprika bijna klaar is, proef je de tomatensaus. Eventueel kun je nog wat smaak toevoegen met peper en zout.
4Haal de paprika uit de oven en roer de paprika's door de tomatensaus. De tomatensaus krijgt nu extra veel smaak. Zet de pan van het vuur, maar laat deze wel nog even 5 minuten staan, zodat de smaak van de paprika lekker in de tomatensaus kan trekken. Serveer de tomatensaus met paprika in een mooie schaal en strooi er nog wat verse peterselie overheen. Dit recept voor paprika in tomatensaus is nu helemaal klaar. Buon appetito!