Pasta champignons

Pasta champignons Pasta champignons 5 0 5 1

maart 19, 2015

Pasta champignons

Over pasta met champignons

Pasta met champignons is een lekker recept voor de liefhebbers van champignons. In dit recept worden de champignons op twee manieren bereid. De eerste manier is voor de saus welke wordt gemaakt op basis van champignons, ricotta en een klein beetje bouillon. Ricotta heeft de plezierige eigenschap snel de smaak op te nemen van het ingredient wat hieraan wordt toegevoegd, in dit geval dus de champignons. De bouillon zorgt ervoor dat de ricotta niet te snel weer indikt na het opdienen. De tweede manier waarop de champignons in dit gerecht worden toegepast is door deze lekker te bakken met wat peper en zeezout ter garnering van dit gerecht. Geniet van dit lekkere recept voor pasta met champignons!

Bekijk ook onze andere recepten met champignons en pasta tussen alle pasta recepten!

Extra info over dit recept

  • Voorbereiding: 5 mins
  • Bereiding: 15 mins
  • 5 mins

    15 mins

  • Hoeveelheid: pasta recept voor 2 personen

Ingrediënten

180g pasta

250g kastanjechampignons

200ml groentebouillon

100g ricotta

10g boter

2 eetlepels olijfolie

Een half bosje verse peterselie

Verse peper

Zeezout

Voorbereiding

1Hak 200 gram van de champignons in zo klein mogelijke stukjes. De champignons veranderen hierdoor echt in hele kleine stukjes die vervolgens niet meer zijn terug te vinden in de saus. De andere 50 gram champignons snij je afhankelijk van de grootte in 2 of 4 stukken.Verwarm de bouillon. Tot slot snij je ook de peterselie alvast helemaal fijn.

Bereiding

1Zet een grote pan met water op het vuur en bereid hierin de pasta. De bereidingstijd van het recept komt overeen met de kooktijd van de pasta. Zet tegelijk 2 koekenpannen op het vuur en verwarm hierin de boter met olijfolie. Begin in de ene pan met de in stukjes gehakte champignons en in de ander pan de grotere stukken champignon. Bestrooi de champignons in beide van pannen met peper en zeezout.

2Na ongeveer 2 minuten voeg je in de pan met de fijne stukjes champignon de ricotta toe. Roer de ricotta door de champignons heen, zodat de champignons gelijkmatig over de ricotta zijn verdeeld. Zodra dit het geval is, schenk je beetje bij beetje de bouillon bij de saus. Iedere keer dat je de bouillon bij de saus giet roer je deze door het gerecht. Uiteindelijk ontstaat er een mooie gladde saus, dit is het moment om ook de peterselie toe te voegen. De champignons in de andere pan hebben als het goed is op dit moment een mooie bruine kleur en een lekkere bite. Zorg ervoor dat je de champignons niet te ver door bakt, anders worden deze slap...

3Qua timing zou het nu zo moeten zijn, dat de pasta, de saus en de gebakken champignons tegelijk klaar zijn. Giet de pasta af en doe deze terug in de pan. Doe de saus bij de pasta en roer deze er gelijk doorheen om te voorkomen dat de saus gaat plakken. Serveer de pasta op diepe borden en garneer het gerecht met de gebakken champignons en een klein beetje peterselie. Geniet van dit lekkere recept voor pasta met champignons! Buon appetito!

Gerelateerde recepten

1 Review

Foppe van der Veen

maart 29, 2015

Ik ben allesbehalve een culinair wonder maar dit was zo eenvoudig om te maken en toch zo overheerlijk om op te eten dat ik het iedereen aan kan raden. Normaal gesproken vind ik pasta zonder vlees of vis niet heel bijzonder maar ik heb het door de heerlijke champignons geen seconde gemist! Aanradertje dus!

Alle velden en een star-waardering zijn verplicht om een beoordeling toe te voegen.