Pasta groene pesto

Pasta groene pesto Pasta groene pesto 0 0 5 0

maart 18, 2015

Pasta groene pesto

Over pasta groene pesto

Pasta met groene pesto is een eeuwen oud gerecht en van origine afkomstig uit de noord Italiaanse regio Liguria. Groene pesto wordt ook wel Pesto alla Genovese genoemd en dit gerecht staat in Italië dan ook bekend als 'Pasta con Pesto alle Genovese'. Zoals de naam al doet vermoeden is dit dus afgeleid van de hoofdstad van Liguria, namelijk Genua. Het lekkerst is natuurlijk om de groene pesto helemaal zelf te maken volgens de stappen van dit recept. Mocht je niet over een vijzel beschikken, dan kun je ook gebruik maken van een keukenmachine. Als je ook deze niet hebt, dan is het enige overgebleven alternatief het aanschaffen van een potje groene pesto in de supermarkt...

Toch een ander pasta recept? Bekijk dan hier meer pasta recepten!

Extra info over dit recept

  • Voorbereiding: 10 mins
  • Bereiding: 20 mins
  • 10 mins

    20 mins

  • Hoeveelheid: pasta recept voor 4 personen

Ingrediënten

400g pasta

100g verse blaadjes basilicum

2 tenen knoflook

40g pijnboompitten

50g Parmigiano Reggiano

50g Pecorino

Verse peper

Zeezout

Olijfolie

Voorbereiding

1Was de blaadjes basilicum en laat deze goed drogen. Pel de tenen knoflook en snij deze in een aantal grove stukken. Snij of hak de Parmigiano Reggiano en Pecorino in kleine blokjes.

Bereiding

1Begin met het maken van de groene pesto door eerst de blaadjes basilicum in een vijzel te stoppen en helemaal smeuïg te stampen. Als de structuur van de blaadjes helemaal is verdwenen en er een papperige groene substantie in de vijzel zit, voeg je hier de knoflook bij. Stamp net zo lang tot de knoflook een geheel vormt met de basilicum. Doe dan de pijnboompitten in de vijzel en herhaal dit principe. Stamp net zo lang tot dat de pijnboompitten helemaal fijn zijn en onderdeel is van de structuur van de pesto. Voeg dan de Parmigiano Reggiano en de Pecorino in de vijzel. Ga verder met stampen tot dat de pesto helemaal egaal is en er geen harde stukjes meer in zitten.

2Breng de pesto op smaak met verse peper en zeezout. Voeg net zo veel olijfolie toe tot dat je tevreden bent over de textuur van de groene pesto. Als dat het geval is, zet je de groene pesto aan de kant en kook je de pasta.

3Kook de pasta in ruim kokend gezouten water 'al dente' volgens de bereidingswijze op de verpakking. Giet de pasta dan af, doe deze terug in de pan en roer hier gelijk de groene pesto doorheen. Wacht hier vooral niet te lang mee, want hiermee voorkom je dat de pasta gaat plakken.

4Dien de pasta op en garneer met nog wat pijnboompitten. Rasp er nog wat Parmigiano Reggiano overheen en om het helemaal af te maken, zou je hier eigenlijk nog een blaadje basilicum op moeten leggen. Op deze afbeelding is dat (helaas) niet gedaan. Buon appetito!

Gerelateerde recepten

0 Reviews

Alle velden en een star-waardering zijn verplicht om een beoordeling toe te voegen.