Pasta kip pesto

Pasta kip pesto Pasta kip pesto 5 0 5 5

maart 19, 2015

Pasta kip pesto

Over pasta kip pesto

Pasta met kip en pesto wordt vaak gemaakt met groene pesto. Dit recept gaat echter uit van rode pesto wat minimaal net zo lekker is als pasta met kip en groene pesto. Zo niet lekkerder! Zorg ervoor dat je de kip goed kruid om het gerecht een 'kick' te geven, de witte wijn zorgt ervoor dat het gerecht een rijke smaak krijgt en wordt hierbij geholpen door de creme fraiche. Al met al een heerlijk gerecht wat bovendien erg snel op tafel staat.

Toch nog op zoek naar meer pasta recepten? Neem gerust een kijkje op onze pagina met alle pasta gerechten!

Extra info over dit recept

  • Voorbereiding: 5 minuten
  • Bereiding: 15 minuten
  • 5 minuten

    15 minuten

  • Hoeveelheid: pasta recept voor 2 personen

Ingrediënten

200g pasta

200g rode pesto

1 sjalot

1 teen knoflook

125g creme fraiche

1 kipfilet

Verse peper

Zeezout

50ml Italiaanse droge witte wijn

2 eetlepels olijfolie

Voorbereiding

1Snij de kip in blokjes en kruid deze met behoorlijk wat verse peper en zeezout. Pel de sjalot en de knoflook en snij deze in kleine stukjes.

Bereiding

1Zet een pan vuur op het water en als het water kookt doe je de pasta in de pan, voor dit gerecht is gekozen voor de pasta soort Linguine. Doe ook wat zout in het kookwater. Doe dit pas als het water kookt. Als de pasta nog 7 tot 8 minuten moet koken, begin je met de kip en pesto. Dit om te voorkomen dat de kip uitdroogt in de pan.

2Verwarm de olijfolie in een koekenpan en bak de met peper en zout gekruide kip hierin hard aan. Als de kip na 2 minuten goudbruin is, doe de ook de knoflook en sjalot in de pan. Na wederom een minuut blus je het geheel af met de witte wijn. Laat de wijn snel in dampen en doe dan de rode pesto in de pan. Als de pesto warm is, doe je de room erbij en roer je het geheel goed door.

3Als alles goed is gegaan, zijn de pasta en de kip met pesto tegelijk klaar, zonder dat de kip is uitgedroogd. Giet de pasta af en doe deze in de pan bij de kip en pesto. Strooi alvast wat peterselie in de pan en roer het geheel goed door, zodat de kip en de pesto gelijkmatig zijn verdeeld over de pasta. Dien de pasta op garneer met wat verse peterselie en raps en wat Parmigiano Reggiano overheen. Buon appetito!

Gerelateerde recepten

6 Beoordelingen

Debbie

oktober 8, 2017

Ideaal eenvoudig te maken en superlekker.
Als groente surplus, voor extra kleur en smaak dien ik het op met wat rucola er overheen.

margreet

januari 20, 2017

Klinkt goed! Behalve die pan vuur op het water…lijkt me zo lastig ;P

Tjerk Kleisma

april 29, 2016

Beste Roeki,

Bedankt voor je reactie bij dit pasta recept. De wijn kun je gewoon weglaten, helemaal geen probleem. Ben benieuwd hoe je het vindt.

Ciao!

Tjerk
AllesOverItaliaansEten.nl

Roeki

april 28, 2016

Ik lust geen wijn. Zou ik het ook kunnen weglaten/vervangen?

Lindy

november 13, 2015

Ga het zo maken, maar dan met broccoli en rode parika erbij die ik na de kip erbij voeg, denk dat het dan helemaal compleet is

Ewout

mei 4, 2015

Vandaag gemaakt: erg makkelijk en heerlijk!
Enige nadeel dat er totaal geen groente ik zit, maar dat is natuurlijk prima toe te voegen aan dit recept.

Alle velden en een star-waardering zijn verplicht om een beoordeling toe te voegen.