Pasta met citroen en room

Pasta met citroen en room Pasta met citroen en room 0 0 5 0

maart 21, 2015

Pasta met citroen en room

Over pasta met citroen en room

Pasta met citroen en room is ook weer een klassiek pasta recept uit de Italiaanse keuken. In goed Italiaans heet dit recept dan ook 'Pasta al Limone'. Italiaanse recepten staan bekend om eenvoud en pure smaken en dit recept voor citroenpasta is hier een uitstekend voorbeeld van. Een klein beetje room met wat citroensap en heel veel moeilijker is het ook echt niet. Bovendien is dit een lekker fris pasta recept wat het natuurlijk altijd goed doet in het voorjaar of gedurende de zomer. Voor dit recept is overigens gekozen om te werken met de pastasoort Linguine. Linguine is een lange soort pasta die wat breder is dan bijvoorbeeld spaghetti. Door de breedte is de pasta net iets beter in staat om lekker veel citroenroom te 'pakken'.

Toch op zoek naar meer inspiratie voor een lekker pasta recept? Neem dan gerust een kijkje bij al onze pasta recepten!

Extra info over dit recept

  • Voorbereiding: 5 mins
  • Bereiding: 15 mins
  • 5 mins

    15 mins

  • Hoeveelheid: pasta recept voor 2 personen

Ingrediënten

200g pasta

200ml room, Panna van Chef

1 citroen

10 takjes verse peterselie

Zeezout

Vers gemalen peper

Voorbereiding

1Pasta met citroen en room is super eenvoudig te bereiden en vergt qua voorbereiding maar twee eenvoudig handelingen. Hak de verse peterselie helemaal fijn. Snij de citroen in tweeën en pers het sap uit een helft van de citroen.

Bereiding

1Verwarm een pan met water en als het water kookt, doe je de Linguine in de pan samen met wat zeezout. Kook de pasta 'al dente' volgens de bereidingswijze op de verpakking. 'Al dente' houdt in dat de pasta nog een beetje bite heeft en dus niet helemaal door en door gaar is gekookt.

2Doe de room in een steelpannetje samen met het citroensap. Doe niet al het sap an de citroen in een keer in de pan. Begin ongeveer met 1/3 deel en proef dan of de smaak niet te zuur is. Voeg wat citroensap toe als de room nog onvoldoende op smaak is, maar doe dit voorzichtig en proef natuurlijk iedere keer even.

3Als de Linguine nog ongeveer 5 minuten moeten koken, zet je het steelpannetje met room op het vuur en verwarm je dit rustig. Als je de room te snel verwarmt, loop je namelijk het risico dat de room gaat schiften. Breng de room verder op smaak door wat zeezout en vers gemalen peper toe te voegen.

4Zorg ervoor dat de room warm is, als de pasta de juiste bite heeft. Giet de pasta af en doe deze terug in de pan. Doe de peterselie bij de pasta en roer vervolgens gelijk de room door de pasta om te voorkomen dat deze gaat plakken. Voordat je de pasta met citroen en room opdient, proef je natuurlijk of je tevreden bent over de smaak. Je kunt nu nog gerust een klein beetje citroensap toevoegen om het gerecht wat zuurder te maken, of wat zout toevoegen om het juist iets minder zuur te maken. Geniet van dit lekkere recept voor pasta met citroen en room, buon appetito!

Gerelateerde recepten

0 Reviews

Alle velden en een star-waardering zijn verplicht om een beoordeling toe te voegen.