Pasta met courgette

Pasta met courgette Pasta met courgette 4 0 5 1

mei 23, 2015

Pasta met courgette

Over pasta met courgette

Pasta met courgette is een lekker en eenvoudig te bereiden recept. Courgette is in Italië een veel gebruikt ingrediënt en in dit recept wordt deze gecombineerd met een lekkere kazige roomsaus. De courgette wordt eerst op smaak gebracht en daarna gekookt in een beetje witte wijn. Hierdoor krijgt de courgette een klein beetje een zuurtje, zodat deze is opgewassen tegen de krachtige smaak van de roomsaus. Nadat je de courgette hebt gekookt, smelt je de kaas in de room, waardoor er een errug lekkere smaak ontstaat. Het is algemeen bekend dat peper en kaas super goed samen gaan. Daarom moet je het zeker niet nalaten om dit recept voor pasta met courgette af te maken met wat vers gemalen peper. Geniet van dit lekkere recept voor pasta met courgette! Buon appetito!

Toch op zoek naar een ander recept met daarin een hoofdrol voor de courgette..? Neem dan gerust een kijkje op onze pagina met nog meer lekkere courgette recepten.

Extra info over dit recept

  • Voorbereiding: 5 mins
  • Bereiding: 15 mins
  • 5 mins

    15 mins

  • Hoeveelheid: Pasta recept voor 2 personen

Ingrediënten

200g pasta

1 courgette

5 eetlepels olijfolie

100ml Italiaanse droge witte wijn

100ml kookroom

50g Parmezaanse kaas

Peper

Zeezout

Voorbereiding

1De voorbereiding van dit recept voor pasta met courgette bestaat slechts uit een paar simpele handelingen. Begin met het schoonmaken van de courgette. Spoel de courgette schoon en snij daarna de uiteinden eraf. Snij de courgette vervolgens in de lengte in 4 gelijke stukken. Zodoende kun je de zaadjes er eenvoudig uitsnijden. Tot slot snij je de courgette in kleine blokjes. Schaaf de Parmezaanse kaas alvast.

Bereiding

1Zet een pan water op voor het koken van de pasta. Als het water kookt, doe je zeezout in het water en daarna de pasta. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking 'al dente'. De pasta moet nog een goede bite hebben, want dat is lekkerder dan die kleffe doorgekookte pasta.

2Verwarm de olijfolie in een koekenpan en als de olie heet is, doe je de courgette in de pan. Maal er gelijk wat verse peper en zeezout overheen. Laat de courgette ongeveer 2 tot 3 minuten bakken in de pan.

3Blus de courgette dan af met de witte wijn. Doordat de courgette wordt afgeblust met de wijn, dient de wijn eigenlijk om de courgette in te koken. Kook de wijn in ongeveer 5 minuten helemaal in.

4Als de wijn helemaal is verdampt, doe je de room in de pan samen met de Parmezaanse kaas. Zodra er een mooi gladde saus is ontstaan, is de saus voor de pasta met courgette klaar.

5Als het goed is, is de pasta tegelijk klaar met de saus. Giet de pasta af in een vergiet, doe deze terug in de pan en roer er gelijk wat van de saus met courgette doorheen. Hiermee voorkom je dat de pasta gaat plakken. Dien de pasta op in een diep bord en maal er nog wat verse peper overheen. De smaak van de peper gaat erg goed samen met de kaassaus en tilt ook de courgette naar een hoger niveau. De pasta met courgette is nu helemaal klaar. Geniet van dit lekkere recept, buon appetito!

Gerelateerde recepten

1 Review

Wytze franzen

oktober 29, 2018

Heerlijk, eenvoudig maar wel als hoofdmaaltijd.

Alle velden en een star-waardering zijn verplicht om een beoordeling toe te voegen.