Pasta met garnalen

Pasta met garnalen Pasta met garnalen 5 0 5 5

maart 20, 2015

Pasta met garnalen

Over pasta met garnalen

Pasta met garnalen is een super simpel en bovendien super snel te bereiden recept. Het 'grote' geheim is de marinade van knoflook en Spaanse peper waarmee de garnalen op smaak worden gebracht. Ook de garnalen geven de olijfolie volop smaak. Wees verder vooral niet te zuinig met peterselie, dit heeft meerdere redenen. Allereerst geeft dit het gerecht natuurlijk een mooie look, want we eten per slot van rekening toch ook voor een groot gedeelte met onze ogen. Maar de belangrijkste reden waarom je veel peterselie moet gebruiken is om het effect van de knoflook te neutraliseren, nadat je hebt gegeten.... Tot slot geeft de peterselie het gerecht een lekker fris effect.

Anyways.... Geniet van dit lekkere recept voor pasta met garnalen! Salute!
Meer recepten voor pasta zijn natuurlijk terug te vinden tussen alle pasta recepten!

Extra info over dit recept

  • Voorbereiding: 5 mins
  • Bereiding: 15 mins
  • 5 mins

    15 mins

  • Hoeveelheid: pasta recept voor 1 persoon

Ingrediënten

100g pasta

6 grote garnalen of gamba's

1 bol knoflook

1 Spaanse peper

Een paar eetlepels olijfolie

Verse peterselie

Vers gemalen peper

Zeezout

Voorbereiding

1Verwijder de schil van de knoflook en snij de knoflook in grove stukken. Snij de bovenkant en de onderkant van de Spaanse peper. Afhankelijk van hoe scherp je dit recept voor pasta met garnalen wilt maken, bepaal je of je de zaadjes ook gebruikt en of je de zaadlijsten laat zitten. Laat je deze beide zitten, dan kies je automatisch voor pittige pasta met garnalen. Snij de Spaanse peper vervolgens in kleine stukken.

2Maak van de olijfolie een marinade door hier de knoflook en Spaanse peper aan toe te voegen. Breng de marinade op smaak met vers gemalen peper en zeezout. Doe de garnalen in de marinade en zet deze voor de duur van een paar uur in de koelkast, zodat de smaak zich maximaal kan ontwikkelen.

Bereiding

1Zet een pan water op het vuur voor het koken van de pasta. In dit gerecht voor pasta met garnalen is gekozen voor Linguine. Dit een lange, platte soort pasta. Kook de pasta volgens de bereidingswijze op de verpakking 'al dente'. Zodra je de pasta in het kokende water doet, voeg je tevens een kleine eetlepel zeezout toe.

2Als de pasta nog maar 3 tot 4 minuten hoeft te koken, bak je de garnalen. Verwarm een koekenpan op het vuur. Als de koeken gloeiend heet is, doe je de gemarineerde garnalen in de koekenpan samen met de knoflook en de Spaanse peper. Draai de garnalen na ongeveer 1 tot 1,5 minuten en bak dan de andere kant van de garnalen. Na 2 tot 3 minuten zijn de garnalen perfect.

3Als je timing goed is, is de pasta op precies hetzelfde moment 'al dente' als dat de garnalen gaar zijn. Giet de pasta af en doe deze terug in de pan. Giet de inhoud van de koekenpan in dezelfde pan als de pasta en voeg hier tevens de verse peterselie aan toe. Roer het geheel goed door, zodat de marinade zich goed kan verdelen over de pasta.

4De pasta met garnalen is nu klaar om op te dienen. Pak een diep bord en serveer hier de pasta in. Als je nog wat peterselie over hebt, kun je deze nog gebruiken als garnering. Dit recept voor pasta met verse garnalen is nu helemaal klaar. Buon appetito!

Gerelateerde recepten

5 Reviews

Wendy

maart 15, 2021

Echt een superlekker gerecht. De garnalen moeten wel een tijdje marineren, maar als je eenmaa gaat koken is dit gerecht binnen no time klaar en het smaakt fantastisch!

Martin Holkamp

april 6, 2020

Ik heb maar aangenomen dat 1 bol knoflook 1 teen knoflook moet zijn đŸ˜‰

marcel

juli 1, 2015

lekker recept. Echter moet er ook een wachttijd van een paar uur van de garnalen bij gezet worden

Tjerk Kleisma

april 25, 2015

Bedankt voor jouw reactie Evalien!
Leuk dat de spaghetti zo lekker smaakte in combinatie met de garnalen!

Evalien de Rooi-Klos

april 22, 2015

Superlekker gerecht. De spaghetti heeft een heerlijke vissmaak!

Alle velden en een star-waardering zijn verplicht om een beoordeling toe te voegen.