Pasta met gehaktballetjes

Pasta met gehaktballetjes Pasta met gehaktballetjes 0 0 5 0

maart 15, 2015

Pasta met gehaktballetjes

Over pasta met gehaktballetjes

Pasta met gehaktballetjes is een perfecte combinatie. Er is niet 1 uitgesproken soort pasta waarbij gehaktballetjes gegeten dienen te worden, maar spaghetti is wel de meest voorkomende soort. Alle overige soorten pasta, zoals in dit gerecht Farvalle, doen het erg goed. Het kruiden van de gehaktballetjes is hierbij wel essentieel net als het maken van een heerlijke tomatensaus.

Toch op zoek naar een ander pasta recept? Zoek dan verder in ons overzicht met daarin alle pasta recepten!

Extra info over dit recept

  • Voorbereiding: 10 mins
  • Bereiding: 20 mins
  • 10 mins

    20 mins

  • Hoeveelheid: pasta recept voor 2 tot 3 personen

Ingrediënten

300g pasta

300g kalfsgehakt

1 sneetje witbrood

2 kleine scheutjes melk

Italiaanse kruiden

50g Parmigiano Reggiano

1 ei

Klein handje paneermeel

Verse peper

Zeezout

2 eetlepels olijfolie

1 sjalot

1 teen knoflook

1 blikje gepelde tomaten

Voorbereiding

1Giet de melk in een kommetje en doe het witbrood zonder korstjes in de kom. Snij de Italiaanse kruiden zoals basilicum, oregano, en peterselie in kleine stukjes en schaaf de Parmigiano Reggiano. Kluts het ei en snij ook de knoflook en sjalot tot deze klein zijn.

Bereiding

1Kneed het gehakt in combinatie met de het witbrood, de kruiden, het paneermeel en de Parmigiano. Draai hiervan gehaktballetjes zo groot als pingpongballen. Je zult zien dat je in totaal op ongeveer 10-12 gehaktballetjes uitkomt. Bak deze in 10 minuten gaar in de koekenpan.

2Fruit in een andere koekenpan de knoflook en de sjalot in de olijfolie. Als deze mooi bruin is de gepelde tomaten toevoegen. Lekker laten doorkoken en op smaak brengen met peper en zout.

3Kook de pasta met een klein beetje zout gaar volgens de aangegeven bereidingswijze op de verpakking. Voor dit gerecht is er gekozen voor Penne. Als zowel de pasta en de gehaktballetjes gaar zijn en de tomatensaus op smaak is, dan is het gerecht klaar om te combineren. Giet de saus bij de pasta in de pan en doe daarna ook de gehaktballetjes erbij. De pasta met gehaktballetjes is nu klaar, buon appetito!

Serveertip

1Garneer met een blaadje basilicum!

Gerelateerde recepten

0 Reviews

Alle velden en een star-waardering zijn verplicht om een beoordeling toe te voegen.