Pasta met ham

Pasta met ham Pasta met ham 0 0 5 0

maart 24, 2015

Pasta met ham

Over pasta met ham

Pasta met ham is een erg lekker recept wat qua opbouw veel lijkt op Pasta alla Carbonara. Het principe voor de saus is namelijk gelijk, deze wordt in beide gevallen gemaakt van eierdooiers en kaas. In dit recept voor pasta met ham wordt Prosciutto Crudo gebruikt. Deze soort ham wordt samen met het sjalotje gebakken en afgeblust in de witte wijn. Hierdoor ontstaat echt een ontzettend lekkere smaak die perfect samen gaat met de kazige saus. Kortom, pasta met ham is een stevig pasta recept, maar wel met enige culinaire verfijning. Geniet van dit lekkere pasta recept! Buon appetito!

Toch op zoek naar een ander pasta recept..? Neem dan gerust een kijkje in ons volledig overzicht met pasta recepten!

Extra info over dit recept

  • Voorbereiding: 10 mins
  • Bereiding: 10 mins
  • 10 mins

    10 mins

  • Hoeveelheid: pasta recept voor 2 personen

Ingrediënten

200g pasta

10g boter

80g ham (Prosciutto Crudo)

1 sjalot

50ml Italiaanse droge witte wijn

3 eierdooiers

100g Parmigiano Reggiano

Zeezout

Verse peterselie

Voorbereiding

1Snij de Prosciutto Crudo ham in kleine stukjes. Verwijder de schil van de sjalot en snij ook de sjalot in kleine stukjes. Breek de eieren en doe de eierdooiers apart in een schaaltje. Schaaf de Parmigiano Reggiano en hak de peterselie lekker fijn met een scherp mes.

Bereiding

1Zet een pan water op voor het koken van de pasta. Als het water kookt, doe je de pasta in de pan samen met een eetlepel zeezout. Kook de pasta volgens de bereidingswijze op de verpakking 'al dente'. Terwijl de pasta kookt, maak je de andere onderdelen voor dit recept voor pasta met ham.

2Zet een koekenpan op het vuur en smelt hier de boter in. Als de boter heet is en niet meer schuimt doe je de sjalot met de ham in de pan. Als de sjalot na een paar minuten gaar is en de ham knapperig, doe je de wijn erbij. Laat de smaak van de wijn in de sjalot en ham trekken en zorg ervoor dat de wijn volledig verdampt. Laat de inhoud van de pan zachtjes op het vuur staan gedurende de kooktijd van de pasta.

3Ondertussen heb je voldoende tijd om de eieren te mengen met de Parmigiano Reggiano. Dit wordt een lekker klontering mengsel, maar dat is helemaal niet erg. Voeg toe slot een snufje zeezout toe. Als je ook dit klaar hebt, zijn alle afzonderlijke onderdelen gereed.

4Schep met een glas wat kookvocht uit de pan met pasta. Als de pasta klaar is, giet je deze af en doe je de pasta gelijk terug in de pan. Roer de sjalot en ham door de pasta om te voorkomen dat deze gaat plakken. Daarna doe je ook het mengsel van eierdooier en kaas in de pan. Roer ook dit er goed doorheen, zodat er een mooie saus ontstaat. Voeg een beetje kookvocht toe om de saus lekker glad te maken.

5Dit recept voor pasta met ham is nu helemaal klaar. Garneer met nog een beetje peterselie en schaaf er nog wat Parmigiano Reggiano overheen. Geniet van dit lekkere recept voor pasta met ham. Buon appetito!

Gerelateerde recepten

0 Reviews

Alle velden en een star-waardering zijn verplicht om een beoordeling toe te voegen.