Pasta met kaas en boter

Over pasta met kaas en boter
Pasta met kaas en boter staat in veel Italiaanse restaurants op de menukaart als Pasta al Parmagiano e Burro. Dit recept komt van origine uit Noord-Italië, waar de combinatie van pasta, kaas en boter zeer vaak voorkomt. Bovendien is het echt super simpel te maken en het kan gewoon niet misgaan. Ondanks dat pasta met kaas en boter super eenvoudig te maken is, is de smaak werkelijk fantastisch. En niet alleen volwassenen zijn gek op dit gerecht... Ook kinderen vinden dit doorgaans erg lekker.
Mocht je denken 'dit recept is mij te eenvoudig', maak dan zelf verse pasta. De 'pasta met kaas en boter' op deze afbeelding is ook bereid met verse pasta en dit maakt dit gerecht nog lekkerder. Ongeacht of je besluit om gedroogde of verse pasta te gebruiken, geniet van dit lekkere recept!
Bekijk hier ons recept voor verse pasta.
Extra info over dit recept
- Voorbereiding: 5 mins
- Bereiding: 15 mins
- Hoeveelheid: pasta recept voor 2 personen
Ingrediënten
Voorbereiding
1Snij de roomboter in kleine blokjes en schaaf de Parmigiano Reggiano.
Bereiding
1Zet een pan water op het vuur voor het koken van de pasta. Als je de pasta in het kokende water doet, doe je ook 1 eetlepel zeezout in het water. Kook de pasta volgens de bereidingswijze op de verpakking 'al dente'.
2Als de pasta 'al dente' is, giet je deze af en doe je de pasta terug in de pan. Roer de boter, de Parmagiano Reggiano kaas en een beetje verse peterselie door de pasta. Als de kaas en de boter goed zijn gesmolten, voeg je nog een beetje zeezout en versgemalen peper toe. Nadat je de pasta op de borden hebt gedaan, strooi je nog wat geraspte Parmigiano Reggiano kaas over het gerecht. De pasta met kaas en boter is nu helemaal klaar! Geniet van deze 'Pasta al Burro e Parmigiano'!
Chloé
oktober 22, 2016
Deze pasta heel simpel en super lekker.