Pasta met rucola

Pasta met rucola Pasta met rucola 0 0 5 0

maart 15, 2015

Pasta met rucola

Over pasta met rucola

Pasta met rucola is een lekker pasta gerecht voor in het voorjaar. Alle ingrediënten van dit jaar zijn lekker fris wat natuurlijk lekker weg eet op een zonnige lentedag of een mooie zomerdag. Doordat de ingrediënten ruim de tijd krijgen om een geheel te vormen met de olijfolie, proef je deze terug bij iedere hap pasta die je neemt. Rucola is de naamgever van dit gerecht en speelt logischerwijs ook de hoofdrol. De rucola behoudt door deze wijze maximale smaak en dat is toch in een recept dat 'pasta met rucola' heet volgens mij ook de bedoeling!

Meer pasta recepten met rucola vind je in het overzicht met pasta recepten!

Extra info over dit recept

  • Voorbereiding: 10 mins
  • Bereiding: 10 mins
  • 10 mins

    10 mins

  • Hoeveelheid: pasta recept voor 4 personen

Ingrediënten

400g pasta, bijvoorbeeld Spaghettini

100g pijnboompitjes

8 eetlepels

1 bolletje knoflook

2 takjes verse oregano

2 sjalotten

250g cherrytomaatjes

75g rucola

10 blaadjes basilicum

Voorbereiding

1Snij de knoflook in flinterdunne plakjes, halveer de cherrytomaatjes, verwijder de blaadjes oregano van de takjes en snij de sjalot in kleine stukjes.

Bereiding

1Kook de pasta volgens de bereidingswijze op de verpakking. Maak de saus en zorg ervoor dat de pasta en de saus precies tegelijk klaar zijn, dit komt heel nauwkeurig.

2Rooster de pijnboompitjes in de pan. De pijnboompitjes krijgen hierdoor een goudbruine kleur en beginnen te stuiteren in de pan. Zet het vuur op zacht en doe de olijfolie in de pan. Doe dan ook de knoflook, de sjalotjes en de verse blaadjes oregano in de pan. Zorg ervoor dat de smaken van deze ingrediënten in de olijfolie trekken, maar let er goed op dat de knoflook niet bruin wordt. Hou het vuur dus op zacht, desnoods op een warmhoudplaatje. 2 minuten voordat het gerecht klaar is, doe je ook alvast de tomaatjes in de pan.

3Als de pasta klaar is, giet je deze af in een vergiet. Doe nu snel de rucola en blaadjes basilicum in de koekenpan en vervolgens doe je de pasta daar weer bovenop. Door de rucola en basilicum pas op het allerlaatste moment in de pan te doen behouden deze hun knapperigheid. Roer het geheel goed door en serveer in diepe borden. De pasta met rucola is nu klaar, buon appetito!

Gerelateerde recepten

0 Reviews

Alle velden en een star-waardering zijn verplicht om een beoordeling toe te voegen.