Pasta met spinaziepesto

Pasta met spinaziepesto Pasta met spinaziepesto 5 0 5 1

maart 25, 2015

Pasta met spinaziepesto

Over pasta met spinaziepesto

Pasta met spinaziepesto is een variatie op het klassieke recept voor 'Pasta Pesto alla Genovese'. Pesto alla Genovese is het traditionele recept voor groene pesto en dit dit recept wordt de hoofdrolspeler (basilicum) uit dat recept vervangen door spinazie. Hierdoor krijgt de pesto die bijzondere smaak van spinazie maar de typische structuur van pesto blijft in tact. Erg lekker om een keer mee te varieren als er geen verse basilicum in huis is en toevallig nog wel spinazie in de koelkast ligt. In ieder geval veel plezier toegewenst met het bereiden van dit lekkere recept voor pasta met spinaziepesto! Buon appetito!

Al onze pasta recepten vind je natuurlijk gewoon op onze pagina met alle pasta recepten!

Extra info over dit recept

  • Voorbereiding: 10 mins
  • Bereiding: 15 mins
  • 10 mins

    15 mins

  • Hoeveelheid: pasta recept voor 2 personen

Ingrediënten

200g pasta (Penne)

150g spinazie

100g Parmezaanse kaas

50g pijnboompitten

1 teen knoflook

Olijfolie

Zeezout

Vers gemalen peper

Voorbereiding

1Maak de spinazie schoon en haal de steeltjes van de blaadjes spinazie af. Hak de pijnboompitten voorzichtig in kleine stukjes met een mes. Verwijder de schil van de knoflook en snij de knoflook in kleine stukjes. Schaaf de Parmezaanse kaas.

Bereiding

1Voor het bereiden van de spinaziepesto kun je eigenlijk kiezen uit 2 manieren om deze te bereiden. De traditionele manier door de pesto met spinazie te vijzelen. Maar je kunt ook voor de snelle en eenvoudige manier kiezen en dit houdt in dat je een staafmixer of keukenmachine gebruikt.

2Indien je voor de traditionele manier kiest, begin je met het vijzelen van de en vervolgens voeg je de knoflook, pijnboompitten en de Parmezaanse kaas toe. Doe dit ingrediënt voor ingrediënt. Zodra het ene ingrediënt volledig is opgegaan in de substantie van de pesto, dan voeg je de volgende toe. Uiteindelijk doe je olijfolie bij de spinaziepesto om te komen tot de gewenste dikte. Breng de spinaziepesto tot slot op smaak met vers gemalen peper en zeezout.

3Kies je voor de snelle manier dan doe je alle ingrediënten in een staafmixer of keukenmachine, 1 druk op de knop en de pesto van spinazie is binnen no time klaar. Maar dit moet je natuurlijk nooit vertellen aan je Italiaanse vrienden.

4Terwijl je de pesto maakt, kook je ook de pasta. Breng een pan water aan de kook. Als het water kookt, doe je de pasta in de pan samen met een eetlepel zeezout. Kook de pasta volgens de bereidingswijze op de verpakking 'al dente', dus met nog wat bite. Als de pasta klaar is, giet je deze af en doe je de pasta terug in de pan. Roer de spinaziepesto gelijk door de pasta om te voorkomen dat de pasta gaat plakken. De pasta met spinaziepesto is nu helemaal klaar.

5Dien de pasta op en strooi er nog wat pijnboompitten overheen. En om dit pasta recept helemaal af te maken schaaf je lekker wat Parmezaanse kaas op de pasta. Zoals ook al vaker benoemd, blijft het leuk om ingrediënten die je voor de pesto hebt gebruikt, maar niet meer ziet, toch terug te laten komen op het bord. Geniet van dit lekkere recept voor pasta met spinaziepesto. Buon appetito!

Gerelateerde recepten

2 Reviews

Tjerk Kleisma

september 16, 2018

Grazie Charles voor jouw enthousiaste reactie bij dit recept!

Charles

september 14, 2018

Zelf aangepast met sperziebonen en spekjes. verder een geweldig recept.

Alle velden en een star-waardering zijn verplicht om een beoordeling toe te voegen.