Pasta met tomatensaus

Over pasta met tomatensaus
Zelf pasta met tomatensaus maken is een leuke bezigheid. Tomatensaus kun je op veel verschillende manier bereiden, maar het lekkerste resultaat krijg je als je echte tomaten gebruikt. Voor dit recept met tomatensaus is ervoor gekozen om het aantal ingrediënten beperkt te houden, maar daar wel het maximale resultaat uit te halen. De stukjes verse tomaat die op het laatst worden toegevoegd zorgen voor een heerlijk verse smaak. Geniet in ieder geval van dit lekkere recept voor pasta met tomatensaus!
Meer inspiratie nodig voor een recept met pasta? Bekijk dan onze pagina met alle pasta recepten!
Extra info over dit recept
- Voorbereiding: 10 mins
- Bereiding: 25 mins
- Hoeveelheid: pasta recept voor 2 personen
Ingrediënten
Voorbereiding
1Ontvel de tomaten en verwijder de pitjes. Snij de tomaten vervolgens in kleine blokjes. Haal de knoflook en de sjalot uit de schil en snij ook deze beide ingrediënten in kleine stukjes.
Bereiding
1Verwarm de olijfolie in een koekenpan en fruit hierin de knoflook en sjalot. Na een paar minuten doe je ook 4 van de 5 tomaten in de pan. In een kleine 10 minuten worden de tomaten helemaal zacht. Blijf lekker in de pan roeren zodat er een mooie tomatensaus ontstaat. Breng de tomatensaus op smaak door de 2 eetlepels tomatenpuree toe te voegen samen met de verse peper en zeezout. Doe als laatste ook de blaadjes basilicum in de tomatensaus en laat de pan vervolgens op een klein vuurtje zachtjes pruttelen.
2Zet ondertussen een pan water op het vuur en breng deze aan de kook. Vervolgens doe je de pasta in de pan, bij dit recept is gekozen voor Fusili van De Cecco. Als de pasta in de pan zit en wederom heeft gekookt, zout je het water. Zodra de pasta 'al dente' is, giet je deze af en doe je de pasta terug in de pan. Doe gelijk wat tomatensaus bij de pasta om te voorkomen dat deze gaat plakken. Doe nu ook de blokjes tomaat van tomaat numero 5 in de pan en roer het geheel goed door.
3Dien de pasta met tomatensaus op en garneer met wat verse peterselie en Parmigiano Reggiano! Buon appetito!
Gerelateerde recepten
2 Reviews
Frachef – Privekok in Nederland
maart 29, 2015
Dank u voor uw aandeel Italiaanse gerechten in Europa
Henk
maart 13, 2020
SUPER LEKKER!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!