Pasta ovenschotel met gehakt

Pasta ovenschotel met gehakt Pasta ovenschotel met gehakt 0 0 5 0

maart 6, 2015

Pasta ovenschotel met gehakt

Over pasta ovenschotel met gehakt

Vaak wordt van ovenschotels gedacht dat dit enorm veel werk is en heel veel tijd kost. Dit recept voor pasta ovenschotel met gehakt is het bewijs dat deze gedachte echt een fabeltje is. Het geheim van dit recept is dat je in hele korte tijd een pastasaus opbouwt, die bombol smaak zit. Als je het gehakt hard aanbakt, de witte wijn helemaal laat inkoken en vooral voldoende zeezout toevoegt, heb je binnen een mum van tijd een pastasaus waar de smaak van afspat! En als je zodra je met de pastasaus begint, ook gelijk het water voor de pasta op het vuur zet, kost dit recept voor pasta ovenschotel met gehakt bovendien bijzonder weinig tijd. Geniet van dit lekkere ovengerecht! Buon appetito!

Meer lekkere pasta recepten vind je in ons volledig overzicht met pasta recepten!

Extra info over dit recept

  • Voorbereiding: 5 mins
  • Bereiding: 30 mins
  • 5 mins

    30 mins

  • Hoeveelheid: pasta recept voor 4 personen

Ingrediënten

400g pasta

200g gehakt

1 sjalot

1 teen knoflook

1 eetlepel Italiaanse kruiden

100ml Italiaanse droge witte wijn

400g gepelde tomaten

3 eetlepels tomatenpuree

10 blaadjes basilicum

Zeezout

Vers gemalen peper

100g Grana Padano (Parmezaanse kaas)

Olijfolie

Boter

Voorbereiding

1Verwijder de schil van de knoflook en de sjalot. Zodra je de schil hebt verwijderd, snij je deze ingrediënten tot kleine stukjes met een scherp mes. Schaaf de Grana Padano alvast, zodat je gelijk een lekkere kaaslaag kan aanbrengen op de pasta ovenschotel met gehakt. Verwarm de oven voor op 200 graden.

Bereiding

1Doe een klontje boter samen met wat olijfolie in een koekenpan. Verwarm de koekenpan zodat de boter smelt en de olijfolie warm wordt. Doe het gehakt in de pan en bak het gehakt hard aan, zodat dit snel bruin en knapperig wordt. Zodra dit het geval is, dan doe je de knoflook, sjalot en Italiaanse kruiden in de pan bij het gehakt. Door deze ingrediënten 2 tot 3 minuten mee te bakken, komt de smaak goed los. Blus de inhoud van de pan af met de Italiaanse droge witte wijn. Laat de wijn volledig inkoken, zodat er aanbaksels ontstaan aan de bodem van de pan. Deze aanbaksels geven de pastasaus extra smaak.

2Doe nu de gepelde tomaten in de pan. Druk de gepelde tomaten fijn in de pan en roer deze door het gehakt. Voeg ook de tomatenpuree toe samen met wat zeezout en vers gemalen peper. Voeg de blaadjes basilicum toe, roer de inhoud van de pan nogmaals goed door en draai het vuur dan op zacht. Laat de saus voor de ovenschotel zachtjes pruttelen en kook ondertussen de pasta.

3Breng een pan water aan het vuur en als het water kookt, doe je de pasta in de pan samen met een eetlepel zeezout. Kook de pasta iets korter dan staat aangegeven op de verpakking. Normaliter kook je de pasta 'al dente', maar dit keer mag de pasta nog iets steviger. Doordat de pasta gelijk de oven in gaat, gaart deze gewoon verder. Als je de pasta nu al gaar kookt, krijg je een hele kleffe ovenschotel. Giet de pasta af en roer gelijk 80% van de saus er doorheen.

4Schep de pasta in een ovenschaal. Als alle pasta in de ovenschaal zit, schep je de laatste pastasaus erover heen. Door nog wat extra saus over de pasta te scheppen, voorkom je dat de pasta droog wordt in de oven. Tot slot verdeel je de Parmezaanse kaas over de pasta. Zet de pasta ovenschotel met gehakt nu 10 tot 12 minuten in de oven. Dit recept voor pasta ovenschotel met gehakt is nu helemaal klaar. Buon appetito!

Gerelateerde recepten

0 Reviews

Alle velden en een star-waardering zijn verplicht om een beoordeling toe te voegen.