Pasta ovenschotel

Pasta ovenschotel Pasta ovenschotel 0 0 5 0

maart 18, 2015

Pasta ovenschotel

Over pasta ovenschotel

Ovenschotels zijn altijd lekker, Italiaanse helemaal, maar een pasta ovenschotel staat nog hoger op ons lijstje! De tomaatjes en de buffelmozzarella zorgen ervoor dat deze ovenschotel een heerlijke verse smaak krijgt. En de Parmigiano Reggiano wordt in de oven gesmolten tot een lekkere krokante toplaag. Want ja, een ovenschotel zonder krokant kaaslaagje is nou eenmaal geen ovenschotel.

Toch op zoek naar een ander recept met pasta? Bekijk dan meer lekkere ideeën voor pasta in ons overzicht met alle pasta recepten!

Extra info over dit recept

  • Voorbereiding: 10 mins
  • Bereiding: 30 mins
  • 10 mins

    30 mins

  • Hoeveelheid: pasta recept voor 2 personen

Ingrediënten

200g pasta

2 eetlepels olijfolie

1 sjalot

1 teen knoflook

400g gepelde tomaten van Mutti

10 blaadjes verse basilicum

Verse peper

Zeezout

100g cherrytomaatjes

100g buffelmozzarella

50g Parmigiano Reggiano

Voorbereiding

1Voor het maken van een lekkere pasta ovenschotel is het slim om alle ingrediënten te snijden en klaar te zetten, zodat lekker gestructureerd aan de slag kan. Pel de schil van de knoflook en sjalot en snij beide daarna in kleine stukjes. Scheur of snij de blaadjes basilicum alvast in 3 tot 4 stukken afhankelijk van de grootte van de basilicum. Snij de cherrytomaatjes in 8 stukjes per tomaatje. Hak ook de buffelmozzarella in kleine blokjes. Verwarm de oven op 200 graden.

Bereiding

1Verwarm de olijfolie in een koekenpan en fruit de knoflook en sjalot circa 2 minuten. Doe dan de gepelde tomaten in de pan samen met de blaadjes basilicum. Breng de tomatensaus op smaak met peper en zout en laat vervolgens op een laag vuurtje zachtjes pruttelen. Deze pastasaus vormt de basis voor de pasta ovenschotel.

2Kook de pasta volgens de bereidingswijze op de verpakking in gezouten water. Pak ondertussen een ovenschotel en vet deze in met een klein beetje olijfolie. Als de pasta bijna gaar is, giet je deze af en doe je de pasta terug in de pan. Doe de pastasaus samen met de stukjes cherrytomaat en buffelmozzarella in de pan bij de pasta. Roer alle componenten goed door, zodat de pasta goed is bedekt met saus en de cherrytomaatjes en buffelmozzarella gelijkmatig zijn verdeeld.

3Schep de pasta in de ingevette ovenschotel. Als alle pasta in de ovenschotel zit, rasp je grove vlokken Parmagiano Reggiano over het gerecht. Zorg ervoor dat de kaas de pasta volledig bedekt. Zet de pasta ovenschotel nu 10 tot 15 minuten in de oven zodat de kaas lekker over de pasta heen kan smelten. Als je tevreden bent over de toplaag is de pasta ovenschotel helemaal klaar! Geniet van deze lekkere pasta ovenschotel, buon appetito!

Gerelateerde recepten

0 Reviews

Alle velden en een star-waardering zijn verplicht om een beoordeling toe te voegen.