Pasta pesto

Pasta pesto Pasta pesto 5 0 5 2

maart 17, 2015

Pasta pesto

Over pasta pesto

Pasta pesto is natuurlijk het aller lekkerst als je de pesto helemaal zelf maakt. Zorg ervoor dat je alleen de beste en en meest verse ingrediënt gebruikt om tot het lekkerste resultaat te komen. Dit kost natuurlijk iets meer tijd dan pesto uit een potje, maar hetgeen je uiteindelijk op je bord krijgt, is meer dan de moeite waard. En het leuke is dat je veel van de ingrediënt en die je gebruikt voor het maken van de pesto ook weer kan gebruiken voor de pasta. Heb je altijd al meer willen weten over pesto? Bekijk dan onze pagina met alle ins & outs met alles over pesto!

Extra info over dit recept

  • Voorbereiding: 5 mins
  • Bereiding: 25 mins
  • 5 mins

    25 mins

  • Hoeveelheid: pasta recept voor 2 personen

Ingrediënten

200g pasta

40g basilicum

1 teentje knoflook

10g pijnboompitjes

20g Parmigiano Reggiano

20g Pecorino

Olijfolie

Zeezout

Verse peper

Voorbereiding

1Verwijder de steeltjes van de basilicum. Hak de Parmigiano Reggiano en Pecorino met een mes in kleine stukjes. Haal de knoflook uit zijn schil en snij ook deze in kleine stukjes.

Bereiding

1Doe de blaadjes basilicum in een vijzel en stamp de blaadjes, zodat er een vochtige substantie ontstaat. Vervolgens doe je ook de knoflook bij de basilicum en ga je verder met stampen. Als de basilicum en knoflook samen een geheel vormen doe je ook de pijnboompitjes, de Parmigiano Reggiano en de Pecorino in de vijzel. Ga vrolijk verder met stampen en zorg er wederom voor dat alle ingrediënten samen een mooi geheel vormen.

2De basis van de pesto is nu klaar. Voeg olijfolie toe om te komen tot de gewenste textuur van de pesto. Als je dit hebt gedaan breng je de pesto op smaak met peper en zeezout.

3Verwarm een pan met water en kook de pasta volgens de bereidingswijze in gezouten water. Voor dit pasta pesto gerecht is gekozen voor Linguine. Als de pasta 'al dente' is, giet je de pasta af en doe je deze terug in de pan. Schep nu alle pesto uit de vijzel bij de pasta en roer goed door. De pasta pesto is klaar om op te scheppen. Serveer de pasta pesto in diepe borden.

4Om het bord mooi op te maken kun je ervoor kiezen om wat overgebleven ingrediënten te gebruiken. Rasp wat Parmigiano Reggiano over de pasta. Strooi er wat pijnboompitjes overheen en maak het af met een blaadje basilicum. Buon appetito!

Gerelateerde recepten

2 Reviews

Bilbo

juni 27, 2020

heb dit met mijn twee dochters gemaakt en ik heb niet hoeven helpen, makkelijk en super lekker, kwam meteen in het Italiaanse gevoel! Een aanrader.

Tom

oktober 9, 2019

Heeerlijk, Snel en gemakkelijk vrolijk stampen en smullen.

Alle velden en een star-waardering zijn verplicht om een beoordeling toe te voegen.