Pasta puttanesca

Pasta puttanesca Pasta puttanesca 4 0 5 1

maart 16, 2015

Pasta puttanesca

Over Pasta Puttanesca

Pasta Puttanesca is een van de bekende klassieke Italiaanse pasta gerechten. Over het ontstaan van de naam Puttanesca gaan meerdere verhalen rond. Naar het schijnt noemt men Pasta Puttanesca zo, omdat 10-tallen jaren geleden in een restaurant in Italië op het punt stond om dicht te gaan en toen toch nog gasten kreeg. Eigenlijk waren er geen ingrediënten voor een 'normaal' gerecht op de kaart en toen is besloten om alle restjes te gebruiken en zo is Puttanesca onstaan. Andere verhalen over het ontstaan van dit recept zijn gerelateerd aan de vertaling van de 1e 5 letters van het woord 'puttanesca'. Op deze site gaan wij daar verder niet op in, maar vertaal dit woord maar eens en je weet genoeg! Een heel bijzondere doelgroep zullen wij maar zeggen...

Op zoek naar meer klassiekers uit de Italiaanse keuken? Bekijk dan al onze Italiaanse recepten.

Extra info over dit recept

  • Voorbereiding: 10 mins
  • Bereiding: 20 mins
  • 10 mins

    20 mins

  • Hoeveelheid: pasta recept voor 2 personen

Ingrediënten

200g pasta

2 eetlepels olijfolie

1 blikje ansjovis van 35 gram

1 teen knoflook

1 sjalot

400g gepelde tomaten

50g zwarte olijven zonder pit

1 eetlepel kappertjes

Verse peper

Zeezout

Peterselie

Parmigiano Reggiano

Voorbereiding

1Snij de ansjovis zo klein mogelijk en de knoflook en de sjalot in kleine stukjes.

Bereiding

1Verwarm een koekenpan en doe hier de olijfolie in. Als de olijfolie warm is, doe je ook de ansjovis in de pan. Als het goed is, zie je dat de ansjovis helemaal opgaat in de olijfolie. Fruit vervolgens de sjalot en knoflook voor de duur van ongeveer 2 tot 3 minuten.

2Als de olijfolie de smaak van de ansjovis, de knoflook en de sjalot helemaal heeft opgenomen, doe je ook de tomatensaus in de pan. Laat de saus een klein beetje indikken en doe dan ook de olijven en de kappertjes bij het geheel. Breng op smaak met peper en zout en laat op een klein pitje staan.

3Dit geeft je de gelegenheid om de pasta te koken. Volg de instructies op de verpakking van de pasta en kook deze in gezouten water. Ondertussen roer je natuurlijk gewoon lekker in de putansesca saus. Mocht deze te dik worden, dan kun je natuurlijk ook altijd een beetje water toevoegen.

4Als de pasta gaar is, giet je deze af en doe je de pasta terug in de pan. Schep gelijk een beetje saus over de pasta om te voorkomen dat deze gaat plakken. Strooi wat verse peterselie door de pasta met tomatensaus en roer het geheel goed door. Schep de pasta puttanesca in diepe borden en doe hier nog een klein beetje tomatensaus bij voor een extra lekkere smaak. Maak het geheel af door wat Parmigiano Reggiano over het gerechte te strooien. De Pasta Puttanesca is nu klaar. Buon appetito!

Gerelateerde recepten

1 Review

Silvia

maart 29, 2015

is eigenlijk arme luizen pasta voor prostituees werd mij verteld in Italië. Nou voor mij maakt dat niet uit.. Ik vind het een heerlijke pasta en ook snel klaar. Zelfs vrienden van mij heb ik dit recept al moeten gegeven, die het bij mij hebben geproefd. Maak er een caprese vooraf bij Dan deze pasta als hoofdgerecht en een heerlijke mascarpone toetje na en zij gaan voldaan naar huis.

Alle velden en een star-waardering zijn verplicht om een beoordeling toe te voegen.