Pasta rode pesto

Pasta rode pesto Pasta rode pesto 5 0 5 2

maart 20, 2015

Pasta rode pesto

Over pasta rode pesto

Pasta met rode pesto kun je maken met 2 verschillende soorten rode pesto, namelijk Pesto alla Calabrese of Pesto alla Siciliana. Pesto alla Calabrese is gebaseerd op paprika en zwarte peper en Pesto alla Siciliana op basis van tomaten. Afhankelijk van je eigen voorkeur of simpelweg wat je in de winkel tegenkomt, kun je bepalen welke variant je maakt van pasta met rode pesto. De rode pesto met paprika en zwarte peper is logischerwijs wat pittiger dan met tomaat. In dit recept kun je beide soorten pesto prima toepassen. Geniet van dit lekkere recept voor pasta rode pesto!

Op zoek naar meer lekkere pasta recepten? Bekijk dan snel onze pagina met alle pasta recepten!

Extra info over dit recept

  • Voorbereiding: 5 mins
  • Bereiding: 15 mins
  • 5 mins

    15 mins

  • Hoeveelheid: pasta recept voor 2 personen

Ingrediënten

200g pasta

3 eetlepels olijfolie

Een handje pijnboompitjes

1 sjalot

1 teen knoflook

200g rode pesto

2 eetlepels Griekse yoghurt

Verse peterselie

Parmigiano Reggiano

Voorbereiding

1Verwijder de schil van de knoflook en de sjalot en snij beide ingrediënten in kleine stukjes. Hak de verse peterselie zo fijn als mogelijk en schaaf alvast wat Parmigiano Reggiano.

Bereiding

1Breng een pan water aan de kook en doe de pasta in het kokende water samen met wat zeezout. Kook de pasta volgens de bereidingswijze op de verpakking 'al dente'. Tijdens het kookproces van de pasta bereid je de saus op basis van rode pesto.

2Verwarm een koekenpan en als de koekenpan heet is doe je de olijfolie in de pan. Als ook de olijfolie warm is, doe je de pijnboompitten, de knoflook en de sjalot in de pan pan. Na ongeveer 3 minuten doe je ook de rode pesto in de pan. Zorg ervoor dat de rode pesto goed heet is, maar let er wel op dat je deze niet aan de kook brengt. Als de rode pesto mooi vloeibaar is, doe je ook 2 eetlepels Griekse yoghurt in de koekenpan. In dit recept is gekozen voor Griekse yoghurt in plaats van creme fraiche of kookroom, omdat dit veel minder vet is. Roer de yoghurt goed door de rode pesto, zodat dit een mooi geheel vormt.

3Als de saus van rode pesto warm, controleer je de textuur van de pasta. Waarschijnlijk is de pasta tegelijk klaar met de pesto. Mocht dit niet zo zijn, dan zet je de rode pesto op het laagste pitje, tot dat de pasta klaar is. Als de pasta perfect is, giet je deze af in een vergiet en doe je de pasta terug in de pan. Doe vervolgens gelijk de rode pesto bij de pasta en roer deze goed door om te voorkomen dat de pasta gaat plakken. Vervolgens doe je ook de peterselie in de pan en deze roer je de door pasta. Het groen van de peterselie geeft een lekker fris effect op het rode van de pasta met pesto. Bewaar wel een klein beetje peterselie ter garnering.

4Dien de pasta op en strooi het laatste beetje peterselie er overheen. Om dit gerecht helemaal af te maken doe je ook de Parmigiano Reggiano over de pasta. Geniet van dit lekkere recept voor pasta met rode pesto, buon appetito!

Gerelateerde recepten

2 Reviews

Ikke

november 2, 2016

Heerlijk met garnalen

Jazmine

november 2, 2015

Simpel te maken en echt super lekker! 🙂 Aanrader

Alle velden en een star-waardering zijn verplicht om een beoordeling toe te voegen.