Pasta tomaat

Over pasta met tomaat
Pasta met tomaat heet in goed Italiaans 'pasta con pomodori'. De bereiding van dit recept is niet de alledaagse combinatie van pasta met tomatensaus, maar pasta met lekkere grote stukken verse tomaat. Bovendien zijn de tomaten heerlijk gemarineerd in een mengsel van olijfolie, balsamico en oregano.
Op zoek naar meer pasta recepten? Bekijk hier al onze pasta recepten!
Extra info over dit recept
- Voorbereiding: 10 mins
- Bereiding: 20 mins
- Hoeveelheid: pasta recept voor 2 personen
Ingrediënten
Voorbereiding
1Verwijder het hart uit de tomaten en snij iedere tomaat vervolgens in 8 stukken. Doe de stukken tomaat in een schaaltje en doe hier 3 eetlepels balsamico, 2 eetlepels olijfolie, 1 eetlepel oregano en wat peper en zout bij. Roer alle ingrediënten goed door en laat de tomaten lekker marineren. Verwijder de schil van de sjalot en knoflook en snij beide ingrediënten in kleine stukjes.
Bereiding
1Verwarm de laatste eetlepel olijfolie in een koekenpan en fruit de knoflook en sjalot. Na 2 minuten doe je de halve eetlepel tomatenpuree in de pan. Meng de tomatenpuree met de knoflook en sjalot en verdun met een heel klein beetje water; een scheutje droge witte wijn mag ook.
2Daarna doe je de tomaten met alle marinade in de pan. Zet het vuur op zacht en laat het geheel ongeveer 3 tot 5 minuten zachtjes pruttelen. De saus is klaar als de tomaten gaar zijn, maar vooral niet te en nog steeds de eigen vorm hebben.
3Kook je de pasta in gezouten water volgens de bereidingswijze op de verpakking en zorg ervoor dat deze tegelijk klaar is met de tomaat. Als de pasta 'al dente' is, giet je de pasta af. Doe vervolgens de pasta bij de inhoud van de koekenpan en roer het geheel goed door. Rasp wat Parmigiano Reggiano over het gerecht om het te perfectioneren. Pasta met tomaat is nu klaar, buon appetito!
Bert Haar
maart 29, 2015
Ik heb het NOG niet gemaakt. Ga dit binnenkort zeker doen!
Ik heb er nu al trek in, lijkt mij heerlijk.
Bert