Pasta tomatensaus
Over pasta tomatensaus
Pasta met tomatensaus is natuurlijk een van de best mogelijke combinaties. Bovendien zijn er door de eeuwen heen zeer veel verschillende pastasauzen en tomatensauzen ontwikkeld. Denk hierbij bijvoorbeeld aan Ragu alla Bolognese, Arrabiata, Amatriciana en Carbonara. Dit recept voor pasta met tomatensaus beschrijft hoe je met lekkere verse producten tot een heerlijk basis tomatensaus komt. Vanzelfsprekend geserveerd met de meest bekende soort pasta, namelijk spaghetti!
Meer recepten met tomatensaus en pasta vind je in ons complete overzicht met pasta recepten!
Extra info over dit recept
- Voorbereiding: 10 mins
- Bereiding: 25 mins
- Hoeveelheid: pasta recept voor 2 personen
Voorbereiding
1Ontvel de tomaten en verwijder de pitjes door het hart uit de tomaat te snijden. Verwijder de schil van de knoflook en sjalot en snij beide in kleine stukjes. Haal de blaadjes oregano van de takjes en scheur de blaadjes basilicum.
Bereiding
1Verwarm de olijfolie in een koekenpan en fruit hierin de sjalot, knoflook en de blaadjes oregano van 1 takje. Bewaar de blaadjes oregano van het andere takje om het gerecht te garneren. Na 2 tot 3 minuten doe je ook de tomaten in de pan. De tomaten hebben ongeveer 5 tot 10 minuten tijd nodig om helemaal zacht te worden. Blijf het gerecht goed door roeren en als de tomaten helemaal zijn getransformeerd in tomatensaus, voeg je de tomatenpuree toe. Breng de tomatensaus op smaak met verse peper en zeezout.
2Laat de tomatensaus lekker pruttelen op een laag vuurtje, dit geeft je de gelegenheid om de pasta klaar te maken. Als de tomatensaus te ver indikt, voeg je gewoon een klein beetje water toe. Kook de pasta volgens de bereidingswijze op de verpakking in gezouten water. Als de pasta 'al dente' is, haal je de pan van het vuur en giet je de pasta af. Doe de pasta terug in de pan en schep gelijk wat tomatensaus over de pasta. Dit voorkomt dat de pasta gaat plakken.
3Dien nu de pasta op en schep nog een klein beetje tomatensaus over het gerecht. Strooi tot slot de blaadjes van het overgebleven takje oregano over de pasta en rasp de Parmigiano Reggiano er overheen. De pasta met tomatensaus is nu helemaal klaar! Buon appetito!