Pasta verse worst

Pasta verse worst Pasta verse worst 5 0 5 1

maart 19, 2015

Pasta verse worst

Over pasta met verse worst

Pasta met verse worst is een stevig pasta recept wat rechtstreeks van het platteland van Italië komt. Flinke stukken verse worst, hele sjalotten en de Spaanse peper zijn de helden van dit lekkere pasta recept! Voor dit pasta recept is gekozen voor de pastasoort Tagliatelle. Deze pasta neemt de tomatensaus goed op waardoor de smaak nog meer tot haar recht komt.

Geniet in ieder geval van dit lekkere recept! Voor meer inspiratie kun je natuurlijk gewoon terecht in het overzicht met alle pasta recepten!

Extra info over dit recept

  • Voorbereiding: 10 mins
  • Bereiding: 35 mins
  • 10 mins

    35 mins

  • Hoeveelheid: pasta recept voor 2 personen

Ingrediënten

200g pasta

2 verse worsten

1 teen knoflook

1 rode ui

4 sjalotten

1 Spaanse peper

1 eetlepel olijfolie

1 klont boter

100ml Italiaanse droge witte wijn

1 eetlepel oregano

400g gepelde tomaten

Verse peper

Zeezout

Parmigiano Reggiano

Voorbereiding

1Snij de Spaanse peper, rode ui en knoflook in kleine stukjes. Verwijder alleen de schil van de vier sjalotten, maar snij de sjalotten verder niet. Snij het velletje van de verse worst open en haal het vlees eruit. Eventueel kun je ook alvast wat Parmigiano Reggiano schaven.

Bereiding

1Verwarm de boter in een koekenpan samen met de olijfolie. Zodra de boter en de olijfolie een geheel vormen en niet meer schuimt, doe je de verse worst in grove stukken in de pan. Bak de verse worst hard aan, zodat deze mooi bruin wordt. Zet het vuur op zacht en doe de Spaanse peper, knoflook, rode ui, oregano en de sjalotten in zijn geheel in de pan. Het is ook belangrijk om de oregano in de pan te doen voor de tomaten. Door de oregano te bakken, komt de smaak helemaal los en dit levert een heerlijk resultaat op. Na ongeveer 2 tot 3 minuten blus je het geheel af met de Italiaanse droge witte wijn. Laat de wijn absorberen en zachtjes een klein beetje aanbakken aan de koekenpan. Deze 'aanbaksels' geven super veel smaak af welke allemaal in de saus trekt en dit gerecht voor pasta met verse worst alleen maar ten goede komt.

2Doe nu ook de gepelde tomaten in de pan. Roer de tomaten rustig door de andere ingrediënten, zodat deze een geheel gaan vormen. Laat de tomatensaus nu zachtjes op staan. Het is belangrijk om hier ongeveer 10 tot 15 minuten de tijd voor te nemen, zodat de sjalotten helemaal gaar worden en super zacht en sappig. Voeg alvast wat peper en zeezout toe om het gerecht op smaak te brengen.

3Zet vervolgens een pan water op het vuur en breng deze aan de kook voor de pasta. Zodra het water kookt, doe je de pasta in de pan en bereid je deze volgens de bereidingswijze op de verpakking. Ondertussen blijf je lekker in de tomatensaus roeren. Indien de saus te veel indikt, kun je gerust een klein beetje water toevoegen. Als de pasta 'al dente' is, giet je deze af en doe je deze terug in de pan. Schep gelijk de tomatensaus door de pasta om te voorkomen dat deze gaat plakken. Bewaar een paar kleine schepjes voor het opdienen. Dien de pasta met verse worst nu op en schep op ieder bord nog een klein beetje tomatensaus. De pasta met verse worst is nu helemaal klaar, buon appetito!

Gerelateerde recepten

1 Review

Marga

mei 30, 2020

Wat heb ik lekker gegeten: pasta met worst. Had niet alle ingrediënten in huis dus geïmproviseerd. Maar het resultaat was zo lekker: échte Italiaanse smaak.

Alle velden en een star-waardering zijn verplicht om een beoordeling toe te voegen.