Pastasalade

Pastasalade Pastasalade 5 0 5 2

maart 18, 2015

Pastasalade

Over pastasalade

Een pastasalade is echt zo'n gerecht wat je weer gaat eten als het voorjaar zijn intrede doet en blijft eten gedurende de zomer. Het gerecht is ideaal voor tijdens lunch, maar kun je natuurlijk ook gewoon serveren bij een lekker visgerecht. Uiteindelijk bepaal je natuurlijk zelf welke ingredienten je in de pastasalade doet, maar dit recept geeft je alvast wat houvast om tot een lekker fris geheel te komen en zorgt voor verschillende texturen in gerecht!

Voor meer lekkere salades kijk je gewoon even tussen onze salade recepten!

Extra info over dit recept

  • Voorbereiding: 10 mins
  • Bereiding: 10 mins
  • 10 mins

    10 mins

  • Hoeveelheid: salade recept voor 4 personen

Ingrediënten

150g pasta

3 eetlepels olijfolie

5 eetlepels citroensap

Zeezout

Verse peper

100g cherrytomaatjes

Een klein handje rucola

10 blaadjes basilicum

10 takjes verse peterselie

100g buffelmozzarella

Een handje pijnboompitjes

Voorbereiding

1Snij de cherrytomaatjes in kleine partjes en de peterselie helemaal fijn. Kneus de basilicum door deze in 3 stukken per blaadje te scheuren. Snij de buffelmozzarella in kleine blokjes van ongeveer een halve centimeter.

Bereiding

1Kook de pasta volgens de bereidingswijze op de verpakking in gezouten water 'al dente'. Bij een pastasalade wordt vaak gekozen voor de pastasoort Fusili, zo ook bij dit gerecht. Tijdens het koken van de pasta kun je eigenlijk alle ingrediënten snijden en de dressing maken.

2De dressing voor de pastasalade maak je door de olijfolie te mengen met het citroensap. Voeg een beetje verse peper en zeezout toe voor extra smaak. Doe alle overige ingrediënten alvast in een saladeschaal, bewaar ongeveer de helft van de buffelmozzarella.

3Als de pasta 'al dente' is, giet je deze af in een vergiet. Laat de pasta in de vergiet zitten en spoel af met koud water, de warmte moet gelijk uit de pasta worden gehaald. Doe de pasta bij de ingrediënten in de schaal samen met de dressing. Hussel het geheel goed door, zodat alle pasta vochtig is van de dressing en de alle ingrediënten gelijkmatig over de pastasalade zijn verdeeld.

4Om de pastasalade helemaal af te maken leg je de andere helft buffelmozzarella bovenop de salade. Buon appetito!

Gerelateerde recepten

2 Reviews

Karin

augustus 12, 2015

Heerlijk gegeten van deze salade… TOP…

Merly

juli 10, 2015

Heerlijke pastasalade. Extra lekker door de buffelmozzarella! Top recept.

Alle velden en een star-waardering zijn verplicht om een beoordeling toe te voegen.