Pastasaus met rode wijn

Pastasaus met rode wijn Pastasaus met rode wijn 5 0 5 3

maart 25, 2015

Pastasaus met rode wijn

Over pastasaus met rode wijn

Pastasaus kun je op veel verschillende manier bereiden. De meest bekende soort pastasaus is natuurlijk op basis van tomatensaus, maar ook dan zijn er nog steeds talloze manieren om een heerlijke saus te bereiden. Een persoonlijke favoriet van AllesOverItaliaansEten.nl is pastasaus met rode wijn aangevuld met het vlees van verse worsten en een klein stukje Gorgonzola voor de welbekende '10% magic'. De Gorgonzola geeft de saus een extra krachtige smaak, maar zonder dat dit gaat overheersen. Zelfs als je niet zo houdt van Gorgonzola, dan is deze in dit recept voor pastasaus met rode wijn een heerlijke aanvulling.

Op zoek naar meer recepten voor pastasaus..? Bekijk dan al onze recepten voor pastasaus!

Extra info over dit recept

  • Voorbereiding: 10 mins
  • Bereiding: 30 mins
  • 10 mins

    30 mins

  • Hoeveelheid: pastasaus recept voor 2 tot 4 personen

Ingrediënten

400g gepelde tomaten

200ml Italiaanse rode wijn

2 verse worsten van de slager

1 sjalot

1 teen knoflook

1 eetlepel Italiaanse kruiden

1 eetlepel tomatenpuree

Zeezout

Vers gemalen peper

50g Gorgonzola (optioneel)

10g boter

2 eetlepels olijfolie

Voorbereiding

1Snij het velletje van de worsten open en haal het vlees van de worsten uit het velletje. Haal de schil van de sjalot en de knoflook en snij deze beide ingrediënten in kleine stukjes. Indien je ook Gorgonzola gebruikt, verwijder je de korst en snij je de Gorgonzola in kleine blokjes.

Bereiding

1Verwarm de boter en de olijfolie in een koekenpan. Als de olie en de boter gloeiend heet zijn, dan doe je het vlees van de worsten in de pan. Bak de worsten hard aan, zodat het vlees mooi bruin en knapperig wordt. Hierdoor krijgen deze het meeste smaak. Vervolgens doe je ook de sjalot, knoflook en Italiaanse kruiden in de pan. Fruit deze ingrediënten 2 tot 3 minuten mee met het vlees van de worsten.

2Blus de inhoud van de pan af met de rode wijn. Laat de rode wijn een paar minuten in de pan inkoken, zodat de inhoud van de pan de smaak van de rode wijn volop kan opnemen en er aanbaksels ontstaan aan de bodem van de pan. Deze aanbaksels van de rode wijn geven de pastasaus super veel smaak. Vervolgens doe je ook de gepelde tomaten en de eetlepel tomatenpuree in de pan. Breng het geheel gelijk op smaak met een kleine eetlepel zeezout en flink wat vers gemalen peper.

3Doe de deksel op de pan en laat de pastasaus gerust enige tijd op het vuur staan. Afhankelijk van hoeveel tijd je hebt, kan dit variëren van 15 minuten tot een paar uur. Indien je voor dit laatste kiest, is het aan te raden om ook een blikje water bij de pastasaus te doen, zodat de saus niet te ver indikt. Pas als je van plan bent om de pastasaus te serveren met de pasta, doe je de blokjes Gorgonzola in de pan. Roer de Gorgonzola door de pastasaus en laat de Gorgonzola in de saus smelten. Na een paar minuten is de deze pastasaus met rode wijn helemaal klaar! Geniet van dit lekkere recept voor pastasaus met rode wijn. Buon appetito!

Gerelateerde recepten

5 Reviews

Tjerk Kleisma

maart 14, 2019

Ciao Carla,

Als je naar een goede slager gaat, dan heeft deze vaak prima worstjes.
Zelf gebruik ik vaak boerenbraadworsten of verse worst van wroetvarken.

Succes!

Salute,
Tjerk

Carla Tomas

maart 10, 2019

Goedemorgen!

Wat voor worst kan ik gebruiken voor deze recept?

Alvast bedankt! Groetjes Carla

Tjerk Kleisma

februari 17, 2019

Zeker weten Martine!

Martine

februari 7, 2019

Heerlijk!! Ik vraag me af of je deze saus ook in kunt vriezen?

Petra

februari 12, 2018

Een heerlijke kruidige saus.Vooral lekker romig door de gorgonzola. Ga hem vandaag voor de derde keer maken.Ik gebruik niet speciaal een italiaanse wijn omdat die niet in kleine flesjes hier te koop is en wij verder geen rode wijn drinken en dan gooi je teveel weg maar een soepele franse/spaanse of chileense is ook helemaal prima.

Alle velden en een star-waardering zijn verplicht om een beoordeling toe te voegen.