Penne met tomatensaus

Penne met tomatensaus Penne met tomatensaus 0 0 5 0

maart 21, 2015

Penne met tomatensaus

Over Penne met tomatensaus

Deze variant van Penne met tomatensaus is een stevig pasta reept met een rijke smaak. Als je van grove stukken gehakt houdt in combinatie met pittige tomatensaus, dan is dit recept op je buik geschreven. Logischerwijs zorgt het Spaans pepertje voor de scherpte en het toevoegen van witte wijn geeft de tomatensaus net dat kleine beetje extra!

Toch op zoek naar een ander pasta recept..? Bekijk in ons overzicht alle pasta recepten!

Extra info over dit recept

  • Voorbereiding: 10 mins
  • Bereiding: 30 mins
  • 10 mins

    30 mins

  • Hoeveelheid: pasta recept voor 2 personen

Ingrediënten

200g Penne

350g gehakt

2 eetlepels olijfolie

5g boter

1 teen knoflook

1 sjalot

1 Spaanse peper

1 eetlepel oregano

50ml Italiaanse droge witte wijn

400g gepelde tomaten

Vers gemalen peper

Zeezout

Parmigiano Reggiano

20 takjes verse peterselie

Voorbereiding

1Voor het maken van Penne met tomatensaus is het aan te raden om alles eerst te snijden en klaar te zetten. Verwijder de schil van de knoflook en sjalot en snij deze in kleine stukjes. Snij de bovenkant en onderkant van de Spaanse peper en snij ook deze in kleine stukjes. Afhankelijk van hoe scherp je de tomatensaus wil maken laat je de zaadjes zitten of verwijder je deze. Hak de peterselie helemaal fijn en schaaf de Parmigiano Reggiano alvast.

Bereiding

1Verwarm de olijfolie en de boter in een koekenpan net zo lang tot deze niet meer schuimt en mooi bruin is. Doe het gehakt in de pan pan en bak dit hard aan, zodat het gehakt ook mooi bruin en bovendien lekker knapperig wordt, dit geeft de meeste smaak. Voeg vervolgens de knoflook, sjalot, Spaanse peper en oregano bij het gehakt en bak dit zachtjes mee voor de duur van 2 tot 3 minuten.

2Blus het geheel af met de Italiaanse droge witten wijn. Zorg ervoor dat de wijn wordt opgenomen door de ingrediënten in de pan en langzaam absorbeert. Als de wijn aanbaksels vormt aan de bodem van de pan, geeft dit extra veel smaak aan de tomatensaus. Doe nu ook de gepelde tomaten in de pan en breng het geheel op smaak met wat zeezout en vers gemalen peper. Roer het geheel goed door, zet het vuur op zacht en laat de inhoud van de pan zachtjes pruttelen op het vuur.

3Breng een pan water aan de kook en als het water kookt doe je de Penne in de pan samen met wat zeezout. Als de pasta 'al dente' is, dan giet je deze af en doe je de pasta terug in de pan. Strooi de peterselie in de pan en roer gelijk tomatensaus door de Penne om te voorkomen dat deze gaat plakken.

4Serveer de Penne met tomatensaus in diepe borden. Garneer met nog een klein beetje verse peterselie en bestrooi tot slot rijkelijk met Parmigiano Reggiano. Geniet van dit lekkere recept, buon appetito!

Gerelateerde recepten

0 Reviews

Alle velden en een star-waardering zijn verplicht om een beoordeling toe te voegen.