Penne pesto
Over penne pesto
Penne met pesto is een van de vele manieren om pasta met pesto te bereiden. Van alle soorten pasta is penne waarschijnlijk de pastasoort die het vaakst wordt gebruikt in combinatie met pesto. Het toevoegen van de pijnboompitjes en de cherrytomaatjes is erg lekker en geeft weer een extra dimensie aan het traditionele recept. De pijnboompitjes geven een lekkere bite en het zoetje van de cherrytomaatjes is een prettige afwisseling tussen het zoutige van de pesto.
Meer recepten met penne of pesto vind je in ons overzicht met pasta recepten!
Extra info over dit recept
- Voorbereiding: 10 mins
- Bereiding: 15 mins
- Hoeveelheid: pasta recept voor 2 tot 3 personen
Ingrediënten
Voorbereiding
1Snij de 2 sjalotten en het teentje knoflook in kleine stukjes. Rooster de pijnboompitten in een koekenpan zonder olijfolie of boter. Verwarm de oven voor op 180 graden.
Bereiding
1Leg de cherrytomaatjes met steel en al in een ovenschaal en besprenkel deze met olijfolie. Bestrooi de cherrytomaatjes met zeezout, vers gemalen peper en oregano. Zet de ovenschaal voor de duur van ongeveer 15 minuten in de voorverwarmde oven.
2Verwarm een pan water en bereid de pasta volgens de instructies op de verpakking. Smelt de roomboter in een koekenpan en meng de gesmolten roomboter met de olijfolie. Fruit de stukjes sjalot en knoflook. Na ongeveer 2 minuutjes voeg je de verse pesto toe. Zorg ervoor dat de pesto alleen warm wordt, maar vooral niet te heet, dit gaat namelijk ten koste van de smaak. Als laatste voeg je de kookroom toe. Meng de room goed met de pesto, zodat dit 1 geheel wordt. Op het aller laatste moment doe je ook de pijnboompitjes in de pan. Laat heel even staan en draai dan het vuur uit. Meng de Penne met de pesto en serveer in diepe borden.
3De Penne met pesto kan nu worden opgediend. Garneer het gerecht met Parmigiano Reggiano en leg de cherrytomaatjes op het bord. Buon appetito!
Jason
november 5, 2019
Heerlijk recept! Vergeet de Parmigiano Reggiano niet te kopen!