Pesto Genovese

Pesto Genovese Pesto Genovese 0 0 5 0

maart 22, 2015

Pesto Genovese

Over Pesto Genovese

Pesto Genovese staat in Nederland bekend als groene pesto en dat is het natuurlijk ook. Pesto Genovese, ook wel Pesto alla Genovese genoemd, is afkomstig uit de noordelijk gelegen regio Liguria met als hoofdstad Genova. Dit verklaart gelijk een deel van de naam van dit recept. Het woord pesto is afgeleid van het Italiaanse werkwoord 'pestare' wat stampen betekent. En dit is natuurlijk precies wat je aan het doen bent, tijdens het maken van Pesto Genovese.

Pesto Genovese wordt voor veel toepassingen gebruikt bijvoorbeeld op een bruschetta of crostini, maar natuurlijk ook in de pasta en er worst zelfs lasagne van pesto gemaakt. Ongeacht waarvoor je groene pesto gebruikt, het lekkerste blijft natuurlijk om dit zelf helemaal vers te maken. Hopelijk helpt dit recept voor Pesto Genovese hierbij. Vele plezier toegewenst met het maken van verse groene basilicum pesto! Buon appetito!

Toch op zoek naar een ander recept voor pesto..? Bekijk dan ons overzicht met alle pesto recepten!

Extra info over dit recept

  • Voorbereiding: 5 mins
  • Bereiding: 15 mins
  • 5 mins

    15 mins

  • Hoeveelheid: pesto recept voor 4 personen

Ingrediënten

40g pijnboompitten

1 teen knoflook

Olijfolie

Vers gemalen peper

Zeezout

100g basilicum

50g Parmigiano Reggiano

50g Pecorino

Voorbereiding

1Verwijder de blaadjes basilicum van de takjes. Schaaf de Parmigiano Reggiano en Pecorino alvast grof of snij eventueel in kleine blokjes, hierdoor is het eenvoudiger vijzelen. Hak de pijnboompitten alvast wat fijner met een scherp mes.

Bereiding

1Doe de blaadjes basilicum in een vijzel en begin met vijzelen. Door de blaadjes te stampen ontstaat er langzaam een smeuïge substantie. Als de structuur van de blaadjes niet meer zichtbaar is, doe je ook de knoflook in de vijzel en ga je verder met stampen. Zodra de knoflook ook volledig is verdwenen, doe je de pijnboompitten in de vijzel. En zodra de pijnboompitten ook niet meer zichtbaar zijn, doe je tot slot de Parmigiano Reggiano en de Pecorino in de vijzel.

2Het laatste ingrediënt wat wordt toegevoegd is de olijfolie. Voeg beetje bij beetje wat olijfolie toe om tot de perfecte structuur van de Pesto Genovese te komen. Als je tevreden bent, proef je de pesto om te bepalen hoeveel peper en zeezout je nog moet toevoegen. Maal verse peper en zeezout in de pesto en roer het geheel goed door. Proef nogmaals en als de pesto op smaak is, is dit recept voor Pesto Genovese helemaal klaar. Buon appetito!

Gerelateerde recepten

0 Reviews

Alle velden en een star-waardering zijn verplicht om een beoordeling toe te voegen.