Pesto lasagne

Pesto lasagne Pesto lasagne 0 0 5 0

maart 23, 2015

Pesto lasagne

Over pesto lasagne

Lasagne kom je tegenwoordig in heel veel verschillende variaties tegen. Op AllesOverItaliaansEten.nl hebben wij recent nog aandacht besteed aan lasagne zonder lasagne bladen, maar met respectievelijk aubergine en courgette als waardige vervanger. In dit recept voor pesto lasagne zijn de lasagne bladen weer terug van weggeweest. In plaats van lasagne met rode saus, vandaag lasagne met groene saus op basis van het recept voor Pesto alla Genovese.

Pesto lasagne is een erg lekker recept en eigenlijk heel simpel om te maken. Het leukste en het lekkerste is natuurlijk om verse pesto te maken en om ook je bechamelsaus helemaal zelf te maken. Maar je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om het jezelf makkelijker te maken en gewoon pesto en bechamelsaus te kopen. Wat je ook doet en waar je ook voor kiest, veel plezier toegewenst met het maken van dit recept voor pesto lasagne! Buon appetito!

Op zoek naar meer lasagne recepten..? Bekijk dan onze pagina met alle lasagne recepten.

Extra info over dit recept

  • Voorbereiding: 30 mins
  • Bereiding: 30 mins
  • 30 mins

    30 mins

  • Hoeveelheid: lasagne recept voor 2 tot 4 personen

Ingrediënten

Lasagne bladen

80g basilicum

40g Parmigiano Reggiano

40g Pecorino

25g pijnboompitten

1 teen knoflook

Olijfolie

Vers gemalen peper

Zeezout

500ml melk

50g boter

40g bloem

Nootmuskaat

Voorbereiding

1Haal de blaadjes basilicum van de takjes. Pel de teen knoflook en snij deze in grove stukken. Snij de Parmigiano Reggiano, Pecorino en pijnboompitten alvast wat fijner zodat deze eenvoudiger te vijzelen zijn. Verwarm de oven voor op 200 graden.

Bereiding

1Voor dit recept voor pesto lasagne begin je met het maken van een groene pesto. Doe de blaadjes basilicum in een vijzel en begin met stampen. Zodra de basilicum smeuïg is, doe je de knoflook in de vijzel. Als de knoflook helemaal is opgegaan in de basilicum voeg je ook de pijnboompitten toe. Ga verder met stampen en doe als laatste de Parmigiano Reggiano en Pecorino in de vijzel, zodra de pijnboompitten weg gestampt zijn. Stop pas met vijzelen als alle ingrediënten samen een mooie gladde pesto vormen. Maak de pesto af door olijfolie toe te voegen en wat vers gemalen peper en zeezout voor de smaak.

2Als de pesto klaar is, ga je verder met het maken van een bechamelsaus. Smelt de boter in een pan met dikke bodem. Als de boter heet is, er mooi bruin uitziet en niet meer schuimt, doe je de bloem in de pan. Roer de bloem door de boter en kook dit vor de duur van ongeveer 2 minuten. Voeg beetje bij beetje de melk toe aan de 'roux' die je zojuist hebt gemaakt van boter en bloem. Blijf met een garde roeren tot er een mooie dikke bechamelsaus in je pan zit. Breng de saus op smaak met vers gemalen peper, zeezout en nootmuskaat. Laat de bechamelsaus een paar minuten zachtjes doorkoken, zodat je zeker weet dat ook de bloem gaar is.

3Haal de bechamelsaus van het vuur, doe de pesto erbij en roer net zo lang tot je een mooie pesto saus hebt. Vet een ovenschaal in met wat boter of olijfolie. Schep met een soeplepel het eerste laagje pesto in de schaal voor de lasagne. Leg hier vervolgens een blad lasagne op en herhaal dit principe ongeveer 5 keer. Eventueel kun je na de 3e laag nog een extra 'verwenlaag' Parmigiano Reggiano aan brengen. Zorg er overigens voor dat de laatste laag die je aanbrengt een laagje pesto is. Tot slot bestrooi je de pesto lasagne met nog een lekkere laag Parmigiano Reggiano.

4Zet de pesto lasagne 30 minuten in de oven. Na 30 minuten haal je de lasagne uit de oven en laat je deze nog ongeveer 10 minuten staan, zodat deze kan afkoelen en bovendien wat steviger kan worden. Als je echt niet langer kan wachten, dan snij je natuurlijk gewoon een hoek uit de pesto lasagne en val je aan. Geniet van dit lekkere recept voor pesto lasagne! Buon appetito!

Gerelateerde recepten

0 Reviews

Alle velden en een star-waardering zijn verplicht om een beoordeling toe te voegen.