Pistachepesto

Pistachepesto Pistachepesto 4 0 5 3

september 26, 2015

Pistachepesto

Over pistachepesto

Dit recept voor pistachepesto omschrijft de bereidingswijze zoals deze pesto op Sicilië wordt bereidt. Eigenlijk is de bereiding van deze pistachepesto veel simpeler dan veel andere pesto recepten door de beperkte hoeveelheid ingrediënten. Maar het resultaat mag er wezen, want de smaak van de pistache komt hierdoor extra goed naar voren. Wat eigenlijk voor alle recepten geldt, geldt natuurlijk ook deze pistachepesto. Gebruik de beste ingrediënten voor het lekkerste resultaat. Haal verse pistachenoten op de markt, kwalitatief hoogwaardige olijfolie en gebruik niet het standaard zout uit de supermarkt.

Natuurlijk zijn er nog veel meer variaties mogelijk voor de bereiding voor pistachepesto. Je kunt er natuurlijk voor kiezen om een aantal 'usual suspect' ingrediënten toe te voegen aan het recept. Hierbij moet je denken aan een aantal blaadjes basilicum, knoflook en Parmezaanse kaas. Het principe van de bereiding blijft hetzelfde, want je moet de pesto natuurlijk helemaal fijn stampen in de vijzel. Echter is het met meer ingrediënten handig om te starten met die smaakmakers die het meest smeuïge zijn. Dit zijn de blaadjes basilicum en de knoflook, want dit maakt het vijzelen een stuk eenvoudiger. In ieder geval.... op welke wijze je ook pistachepesto gaat maken, geniet van dit lekkere recept. Buon appetito!

Meer recepten voor pesto vind je in ons overzicht met alle pesto recepten.

Extra info over dit recept

  • Voorbereiding: 5 mins
  • Bereiding: 15 mins
  • 5 mins

    15 mins

  • Hoeveelheid: Pesto recept voor 2 tot 4 personen

Ingrediënten

50g pistachenoten

Olijfolie

Zeezout

Peper

Voorbereiding

1Zowel de voorbereiding als de daadwerkelijke bereiding van dit recept voor pistachepesto is super eenvoudig. Indien de pistachenoten nog in de schil zitten, dan is het enige wat je qua voorbereiding hoeft te doen de schil hiervan verwijderden.

Bereiding

1De eerste stap voor het maken van de pistachepesto is het roosteren van de pistachenoten. Leg de noten in een koekenpan en zet het vuur ongeveer op 60% van het vermogen.

2Rooster de pistachenoten net zo lang tot dat het vet van de noten vrij begint te komen. Als je de noten goed bekijkt, dan kun je dit zien. Een andere manier om dit vast te stellen is door de noten uit de pan te pakken. Als de pistachenoten vettig aanvoelen, dan is het tijd om deze uit de pan te halen.

3Laat de pistachenoten ongeveer 5 minuten terug koelen. Vervolgens begin je met het vijzelen van de noten. Stamp de noten in een paar minuten zo fijn als mogelijk. De textuur voor de pistachepesto is goed, zodra de noten er enigszins smeuïg uit beginnen te zien.

4Vervolgens voeg je de olijfolie toe. Afhankelijk van de bereiding waarvoor de pistachepesto is bedoeld, kun je de hoeveelheid olijfolie aanpassen. Gebruik je de pesto voor een bruschetta dan laat je de pesto wat dikker. En wanneer je de pesto voor de pasta bereidt, dan is het juist lekkerder om deze wat dunner cq vloeibaarder te laten.

5Om er 100% zeker van te zijn dat ook de smaak van de pistachepesto perfect is, proef je deze natuurlijk voordat je deze verder gebruikt. Voeg naar smaak vers gemalen peper en zeezout toe. Dit recept voor Siciliaanse pistachepesto is nu helemaal klaar. Buon appetito!

Gerelateerde recepten

4 Reviews

Carel

maart 1, 2020

In Toscane wordt deze Pesto vaak gebruikt in Spaghetti Vongole. Vooral in de kerstperiode.
https://youtu.be/Bhc10353Mvs

ELLEN

februari 2, 2019

Ja inderdaad ook ik zou graag weten wat ik met de pistachpesto verder nog kan doen, dan in de pasta.

Tjerk Kleisma

augustus 31, 2017

Ciao Ardy,

Grazie voor jouw reaactie!
Destijds heb ik deze pesto gegeten in combinatie met pasta.
Maar ik kan mij heel goed voorstellen dat dit ook erg lekker smaakt bij een goed stuk vlees, lam bijvoorbeeld.
Indien je deze pesto bij de pasta wilt eten, kan ik mij voorstellen dat courgette, munt en rozijnen het ook doen.
Siciliaanse invloeden dus.

Laat gerust weten wat je hebt bereid, ik ben benieuwd.

Saluti, Tjerk

Ardy

augustus 31, 2017

Hallo, heb je ook een verder recept wat je er daarna mee kunt maken.
Alleen maar door een pasta heen vind ik net te saai.
Zouden hier champignons bij kunnen? Vind het wat lastig

Alle velden en een star-waardering zijn verplicht om een beoordeling toe te voegen.