Pizza met salami en rode ui

Pizza met salami en rode ui Pizza met pikante salami en rode ui 0 0 5 0

oktober 8, 2021

Pizza met pikante salami en rode ui

Over dit recept voor pizza met salami en rode uit

Pizza is natuurlijk altijd lekker. Sterker nog ik zou bij wijze van spreken iedere dag wel pizza willen eten, maar dat kan natuurlijk niet. Aangezien echte goede pizzeria's niet overal in het land te vinden zijn, heb ik er een sport van gemaakt om zelf een heerlijke pizza te kunnen maken. En dus niet perse uit eten te hoeven gaan om lekker te eten. Eén van mijn favorieten is deze variant met salami en rode uit. Soms als ik Gorgonzola in huis heb, dan doe ik dit er ook op. Qua salami kies ik doorgaans voor salami picante, maar salami Milano of Napoli smaakt ook heerlijk. Kortom, een lekker recept waar voldoende mee kan worden gevarieerd!

Op zoek naar meer lekker pizza's, neem dan een kijkje in ons overzicht met pizza recepten.

Extra info over dit recept

  • Voorbereiding: 1 hr 15 mins
  • Bereiding: 20 mins
  • 1 hr 15 mins

    20 mins

  • Hoeveelheid: Pizza recept voor 1 persoon

Ingrediënten

250g bloem

20g gist

120 lauw water

Zeezout

1 blikje gepelde tomaten

Olijfolie

Oregano

1 bol mozzarella

6 plakken salami

1 rode ui

Voorbereiding van het deeg

1Gebruik een houten ondergrond voor het maken van het deeg. Leg daar de bloem op samen met wat zeezout. Meng de bloem en het zout en construeer een cirkel met een dikke rand.

2Doe het gist in een glas met lauw warm water en laat dit oplossen. Voeg vervolgens beetje bij beetje het water toe aan het mengsel van bloem en zout. Als je al het vocht hebt toegevoegd, kneed dan het deeg , zodat dit mooi elastisch wordt.

3Doe het pizzadeeg in een grote kom en deze af met een vochtige doek. Het deeg moet nu een uurtje rijzen.

Bereiding van de pizzasaus

1Verwarm wat olijfolie in een koekenpan. Als de olijfolie warm is (niet heet), doe je wat oregano in de pan. Bak de kruiden kort mee, zo'n 1 tot 2 minuten.

2Vervolgens doe je ook de gepelde tomaten in de pan. Bak deze enige tijd, zodat de tomaten helemaal zacht worden en er een saus ontstaat. Voeg nog wat zeezout toe en laat de saus zachtjes op het vuur staan. Eventueel met een deksel op de pan om te voorkomen dat de saus te dik wordt.

Bereiding van de pizza

1Verwarm de oven voor op een zo hoog mogelijke temperatuur. Ondertussen rol je het deeg uit en maak je hier een mooie ronde pizzavorm van.

2Beleg de pizza met de zelfgemaakte tomatensaus, gescheurde stukjes mozzarella, salami en ringetjes rode ui.

3Afhankelijk van de dikte van de pizza moet deze er bij een temperatuur van 220 graden ongeveer 12 tot 15 minuten in de oven. Naarmate de temperatuur van de oven hoger is, wordt de bereidingstijd korter.

4Haal tot slot de pizza uit de oven, snijd deze in slices en aanvallen maar! Geniet van dit heerlijke recept voor pizza met salami en rode ui. Buon appetito!

Gerelateerde recepten

0 Reviews

Alle velden en een star-waardering zijn verplicht om een beoordeling toe te voegen.