Pizzabodem

Pizzabodem Pizzabodem 0 0 5 0

maart 16, 2015

Pizzabodem

Over pizzabodem

Het maken van een pizza bodem is misschien wel het belangrijkste aspect van het maken van een pizza. Om die reden zeker iets om goed bij stil te staan, wil je goed beslagen ten ijs komen. Ga je een poging doen om een echte Napolitaanse pizza te maken? Dan wil ik je zeker adviseren om eens een kijkje te nemen op onze pagina over pizza, want het maken van een Napolitaanse pizza is een serieuze zaak en je moet met veel zaken rekening houden. Ook kun je kijken op de pagina zelf pizza maken voor extra informatie.

Bekijk ook onze pizza recepten!

Extra info over dit recept

  • Voorbereiding: 10 mins
  • 10 mins

  • Hoeveelheid: pizzadeeg voor 3 tot 4 personen

Ingrediënten

500g bloem

15g gist

300ml lauw water

Voorbereiding

1Maak de gist los in het lauw warme water. Verwarm de oven voor op 220 graden.

Bereiding

1Doe de bloem in een grote kom en maak een kuiltje in de bloem. Doe hier de helft van het water bij en maak hier een ‘papje’ van. Giet beetje bij beetje het water met het gist erbij. Blijf roeren, langzaam maar zeker wordt het ‘papje’ steeds dikker en transformeert naar pizzadeeg. Bestuif je handen met bloem en naar mate je niet meer kan roeren, kneed je het deeg voor de pizzabodem op het aanrecht verder. Voeg beetje bij beetje nog wat bloem toe, zodat er mooi elastisch pizzadeeg ontstaat. Doe het deeg terug in de kom en sluit af met folie. Laat het deeg voor de pizzabodem ongeveer 1 uur rijzen.

2Na een uur is het pizzadeeg gereed om er een pizzabodem van te maken. Beleg de pizzabodem vervolgens met je favoriete ingrediënten. Doe tot de belegde pizzabodem 10 tot 12 minuten in de voorverwarmde oven en je hebt een perfecte bodem voor je favoriete pizza. Buon appetito!

Gerelateerde recepten

0 Reviews

Alle velden en een star-waardering zijn verplicht om een beoordeling toe te voegen.