Risotto aubergine

Risotto aubergine Risotto aubergine 0 0 5 0

maart 17, 2015

Risotto aubergine

Over risotto aubergine

Aubergine is een van de meest gebruikte groenten in Italiƫ en wordt dus ook gebruikt in risotto. Dit lekkere risotto recept met aubergine biedt een grote diversiteit aan smaken welke dit gerecht super lekker maken. Het zuurtje van de citroen, het zoutje van de Parmigiano Reggiano en het bittertje van de aubergine dragen allemaal bij aan een heerlijk smaakcombinatie!

Op zoek naar meer recepten met aubergine? Bekijk dan al onze Italiaanse recepten.

Extra info over dit recept

  • Voorbereiding: 10 minuten
  • Bereiding: 30 minuten
  • 10 minuten

    30 minuten

  • Hoeveelheid: risotto recept voor 2 personen

Ingrediënten

150g Carnaroli risotto

1 sjalotje

1 teentje knoflook

20g roomboter

100ml Italiaanse droge witte wijn

750ml kippenbouillon

1/2 citroen

200g gepelde tomaten

Verse peper

1 aubergine

Zeezout

Verse peterselie

25g Parmigiano Reggiano

Voorbereiding

1Snij de aubergine in lange plakken. Wrijf de aubergine in met zeezout en laat de aubergine in een vergiet 'zweten'. Dep de aubergine na 10 minuten droog met keukenpapier. Snij ondertussen de sjalot en knoflook en snij deze in kleine stukjes. Verwarm de bouillon.

Bereiding

1Smelt de boter in een koekenpan met dikke bodem. Als de boter mooi goud bruin is, doe je de sjalot en de knoflook in de pan. Na 2 minuten doe je ook de risotto in de pan. Roer de risotto goed door de boter, zodat de deze volledig wordt bedekt. Na wederom 2 minuten blus je de risotto af met de witte wijn.

2Als de witte wijn is opgenomen door de risotto, doe je de tomaat in de pan. Laat het vocht van de tomaat eveneens opnemen door de risotto. Voeg vervolgens soeplepel voor soeplepel de bouillon bij de risotto. Als de eerste soeplepel bouillon is opgenomen, voeg je de volgende bij het gerecht. Als de risotto bijna de gewenste textuur heeft, knijp je het citroensap van de halve citroen uit boven de pan. Roer het citroensap goed door het gerecht, zodat de smaak verdeeld. Breng het gerecht op smaak met verse peper, Parmigiano Reggiano en smelt nog een klein klontje boter door het gerecht. Laat de risotto 5 minuten staan.

3Dit biedt je de gelegenheid om de aubergine te grillen. Verwarm een grillpan, wrijf de aubergine in met olijfolie en bak de aubergine. Als de aubergine een mooie bruine kleur krijgt, haal je deze uit de pan. Snij de aubergine in kleine blokjes. Doe de helft hiervan gelijk bij de risotto. Dien de risotto met aubergine nu op en garneer de andere helft van de aubergine en verse peterselie. De risotto met aubergine is nu helemaal klaar, buon appetito!

Gerelateerde recepten

0 Beoordelingen

Alle velden en een star-waardering zijn verplicht om een beoordeling toe te voegen.