Risotto Boscaiola

Risotto Boscaiola Risotto Boscaiola 0 0 5 0

maart 11, 2015

Risotto Boscaiola

Over Risotto Boscaiola

Risotto Boscaiola is een lekkere herfstige risotto en betekent vrij vertaald 'bossige' risotto of risotto uit het bos. Risotto Boscaialo is een populair recept en wordt voornamelijk gegeten zodra de paddenstoelen weer in het bos zijn te vinden. Andere helden in dit gerecht zijn de rode wijn en de Pancetta, beide zorgen voor een uitgesproken smaak.

Bekijk meer lekkere risotto recepten in ons volledige overzicht met risotto recepten!

Extra info over dit recept

  • Voorbereiding: 10 mins
  • Bereiding: 30 mins
  • 10 mins

    30 mins

  • Hoeveelheid: risotto recept voor 4 personen

Ingrediënten

50g Parmigiano Reggiano

400g Risotto Arborio

40g roomboter

1 sjalot

250g paddenstoelen

100g Pancetta

100ml rode wijn

1l kippenbouillon

125ml demi creme fraiche

Verse peper

Voorbereiding

1Snij de sjalot in kleine stukjes en de Pancetta in blokjes. Schaaf de Parmigiano Reggiano. Verwarm de bouillon. Maak de paddenstoelen goed schoon en laat deze weken in de warme bouillon.

Bereiding

1Bak de Pancetta uit in zijn eigen vet in een koekenpan met dikke bodem. Als de Pancetta helemaal is uitgebakken smelt je de roomboter in dezelfde pan. Fruit vervolgens de sjalot. Als de sjalot is gefruit, doe je de risotto in de pan. Zorg ervoor dat alle korrels risotto bedekt zijn met de roomboter. Door dit te doen krijgt de risotto een lekkere romige smaak.

2Blus het geheel af met de rode wijn. Laat de rode wijn helemaal opnemen door de korrels risotto. Zodra de wijn volledig is opgenomen, doe je een soeplepel bouillon met paddenstoelen in de pan. Laat ook de bouillon opnemen door de risotto en doe dan de volgende soeplepel bouillon in de pan. Blijf soeplepel voor soeplepel bouillon toevoegen, tot dat de risotto nagenoeg gaar is. Voeg de crème fraîche nu toe aan het geheel en roer goed door.

3Haal de risotto nu van het vuur. Breng de risotto op smaak met de verse peper en smelt de Parmigiano Reggiano samen met een klein klontje roomboter door het gerecht. De Risotto Boscaiola is nu klaar om op te dienen. Garneer met wat verse peterselie. Buon appetito!

Gerelateerde recepten

0 Reviews

Alle velden en een star-waardering zijn verplicht om een beoordeling toe te voegen.