Risotto met gehakt en rucola

Risotto met gehakt en rucola Risotto met gehakt en rucola 4 0 5 3

augustus 14, 2015

Risotto met gehakt en rucola

Risotto met gehakt en rucola

Risotto met gehakt en rucola is een niet alledaags risotto recept, maar wel errug lekker en daarom zeker de moeite waard om een keer te bereiden. Bij sommige slagers in Nederland kun je Italiaanse gekruid gehakt kopen, maar je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om het gehakt zelf op smaak te brengen. Da's natuurlijk wel zo lekker. Het gehakt kun je kruiden met sjalot, knoflook, tomatenpuree, kaas, peper en zeezout. Italiaanse kruiden kun je optioneel toevoegen.

Voor dit recept voor risotto met gehakt en rucola is het belangrijk om de rucola pas helemaal op het einde toe te voegen. Rucola slinkt super snel en als je de rucola te lang mee kookt met de risotto en het gehakt, dan raak je de lekkere verse smaak kwijt. Geniet in ieder geval van dit lekkere recept voor risotto met gehakt en rucola. Buon appetito!

Meer lekkere recepten voor risotto vind je op onze pagina met alle risotto recepten.

Extra info over dit recept

  • Voorbereiding: 10 mins
  • Bereiding: 30 mins
  • 10 mins

    30 mins

  • Hoeveelheid: Risotto recept voor 2 personen

Ingrediënten

200g risotto

1 ui

200g Italiaanse gehakt

30g boter

100ml Italiaanse droge witte wijn

500ml kippenbouillon

50g Parmezaanse kaas

75g rucola

Vers gemalen peper

Zeezout

Voorbereiding

1Haal de schil van de ui en snij de ui daarna in kleine stukjes. Snij ook de rucola zo fijn als mogelijk. Verwarm de bouillon en schaaf de Parmezaanse kaas. Dit zijn de enige handelingen die je hoeft te doen ter voorbereiding op dit recept voor risotto met gehakt en rucola.

Bereiding

1Verwarm 25 van de 30 gram boter in een koekenpan. Als de boter is gesmolten, bak je het gehakt hard aan en laat dit in grove stukken. Je hoeft het gehakt dus niet te rullen. Zorg ervoor dat het gehakt mooi bruin en lekker knapperig wordt.

2Vervolgens doe je ook de ui in de pan. Bak de ui 2 minuten mee, zodat de smaak van de ui goed los komt. Daarna voeg je de risotto toe en ook de risotto moet kort worden meegebakken. De risotto neemt nu de smaak op van het gehakt en de ui. Zodra je in het midden van de risotto een wit puntje ziet, dan weet je dat deze lang genoeg is meegebakken.

3Blus de inhoud van de pan met de Italiaanse witte wijn. Als de wijn volledig is opgenomen door de risotto, schep je voor het eerst een soeplepel van de bouillon in de pan. Voeg weer bouillon toe, als de risotto ook de eerste soeplepel bouillon helemaal heeft opgenomen. Blijf dit proces herhalen tot de risotto bijna gaar is, de kooktijd van risotto is ongeveer 15 minuten.

4Proef regelmatig hoe gaar de risotto is. Risotto moet je nooit helemaal gaar koken, maar van het vuur afhalen als deze nog net niet gaar is. Schep dan nog een heel klein beetje bouillon in de pan en je zult merken dat de risotto vanzelf verder gaart tot een perfecte korrel.

5Roer de fijn gesneden rucola door de risotto met gehakt, zodat de rucola snel slinkt. Daarna doe je de Parmezaans kaas in de pan samen met de laatste 5 gram boter. Roer ook de kaas en de boter goed door de risotto, zodat de risotto met gehakt en rucola lekker kan binden. Proef de risotto en eventueel kun je nog wat vers gemalen peper en zeezout toevoegen. De risotto met gehakt en rucola is nu helemaal klaar. Buon appetito!

Gerelateerde recepten

3 Reviews

Kathleen

maart 13, 2021

Lekker verrassend!

Emiel

september 11, 2017

Ik heb ook iets minder rucola gebruikt, maar ik vond het erg verrassend!

C. Haser

januari 27, 2017

Net dit recept gemaakt. De hoeveelheid rucula is echt veel te veel. De helft (of nog minder) lijkt me ruim voldoende om ook de andere smaken nog te proeven. Dan 3 sterren.

Alle velden en een star-waardering zijn verplicht om een beoordeling toe te voegen.