Risotto met paddenstoelen

Risotto met paddenstoelen Risotto met paddenstoelen 0 0 5 0

maart 15, 2015

Risotto met paddenstoelen

Over risotto met paddenstoelen

Risotto met paddenstoelen is een combinatie die al eeuwen samen gaat. Paddenstoelen zijn natuurlijk het beste verkrijgbaar en vindbaar in het najaar. Want zeg nou eerlijk... wat is er leuker dan zelf je eigen paddenstoelen te zoeken, deze te drogen en dan te gebruiken als ingrediënt van een lekker Italiaans recept. Dit recept voor risotto met paddenstoelen is op deze wijze tot stand gekomen. De cantharellen die zijn gebruikt in dit gerecht, zijn zelf gevonden en dat maakt dit gerecht natuurlijk nog specialer. Kleine tip, je moet de paddenstoelen wel goed schoonmaken van tevoren. Want zand in de risotto waarvoor je het bos bent in geweest en waarvoor je daarna waarschijnlijk nog een klein uurtje in de keuken hebt gestaan, vindt natuurlijk niemand leuk!

Voor meer risotto inspiratie kun je natuurlijk gewoon even kijken tussen al onze risotto recepten!

Extra info over dit recept

  • Voorbereiding: 10 mins
  • Bereiding: 30 mins
  • 10 mins

    30 mins

  • Hoeveelheid: risotto recept voor 3 tot 4 personen

Ingrediënten

300 tot 350g Arborio rijst

2 eetlepels olijfolie

1 grote teen knoflook

1 rode ui

100ml droge witte wijn

1l groentebouillon

250g cantharellen

Verse peper

Klontje roomboter

Parmigiano Reggiano

Voorbereiding

1Maak de groentebouillon en doe de cantharellen in de bouillon. Laat de pan 1 uur lang op een laag pitje staan, zodat de bouillon niet kookt, maar de cantharellen wel goed kunnen garen in de bouillon. Snij ondertussen de knoflook en de rode ui in kleine stukjes. Schaaf de Parmigiano Reggiano, zodat deze op het eind snel in de risotto kan smelten.

Bereiding

1Gebruik een koekenpan met een dikke bodem en met hoge randen, een hapjespan mag natuurlijk ook. Verwarm de olijfolie in de pan en fruit hierin de stukjes knoflook en rode ui. Zodra de knoflook en de rode ui een mooie kleur hebben, doe je ook de risotto in de koekenpan. Bak de risotto rondom, zodat alle korrels voldoende olijfolie hebben gepakt.

2Blus het geheel af met de witte wijn. Als de wijn volledig is opgenomen door de risotto, voeg je een soeplepel groentebouillon met cantharellen toe. Wacht wederom net zo lang tot de bouillon helemaal is opgenomen door de risotto. Blijf net zo lang soeplepel voor soeplepel de bouillon toevoegen tot dat de risotto voldoende gaar is. Proef gerust om zeker te weten dat dit het geval is. Haal de pan van het vuur en smelt het klontje boter samen met de Parmigiano Reggiano door de risotto. Voeg om het gerecht op smaak te brengen verse peper toe. De risotto met paddenstoelen is nu klaar om te serveren, buon appetito!

Gerelateerde recepten

0 Reviews

Alle velden en een star-waardering zijn verplicht om een beoordeling toe te voegen.